• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Facebook иска да замени смартфоните с умни очила

Facebook иска да замени смартфоните с умни очила

/КРОСС/ Facebook иска да предложи устройство, което да замени смартфоните. Според компанията най-голям шанс за това имат умните очила с добавена реалност.

Именно по такъв проект работи Facebook заедно с компанията Luxottica, съобщава CNBC. Двете компании вече са направили доста голям екип от няколкостотин служители, които да работят по новото устройство.

То обаче все още е в доста ранна фаза на разработка. Първоначалните планове предвиждат джаджата да е готова най-рано през 2023 г.

Компаниите използват кодовото име Orion за очилата. Устройството ще работи като типичен смартфон и ще позволява извършването на гласови обаждания. Ще има и вградена камера, която ще позволява правенето на снимки и стриймване на живо в социалните мрежи.

Чрез малък дисплей ще се наслагва информация пред очите на потребителите и тя ще може да използва технологията за добавена реалност, за да взаимодейства със заобикалящата среда. Orion ще разчитат и на гласов асистент с изкуствен интелект, чрез който потребителите да могат да командват и управляват устройството.

Според източниците на CNBC за сега има един основен проблем с очилата - техният размер. Желанието на Facebook е очилата да са възможно най-малки, леки и елегантни. За сега постигането на тази цел се оказва предизвикателство.

Компанията не коментира официално темата. Тъй като проектът е в ранна фаза, той може да бъде отменен напълно. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като самият Марк Зукърбърг има голям интерес към устройството и дори е поискал от ръководителя на хардуерните проекти на Facebook Андрю Босуорт да сложи по-голям приоритет на очилата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.