• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Фандъкова: Няма да плащаме за некачествено свършена работа

Фандъкова: Няма да плащаме за некачествено свършена работа

/КРОСС/ По отношение на ремонта на „Граф Игнатиев" ние връщаме и ще връщаме проекта и неговото изпълнение дотогава, докато не стане както трябва. И санкциите по договора са сериозни и когато им изтече срока по договор, който в случая е 300 дни и като се вземат в предвид спиранията заради климатичните промени, фирмата изпълнител трябва да предаде обекта и той ще бъде приет само, ако е добре изпълнен. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Йорданка Фандъкова, кмет на София. Тя добави, че изпълнителят трябва да отстрани всеки установен проблем преди да предаде обекта, защото ако приемателната комисия мине и установи проблеми, просто той няма да бъде приет. 240 хиляди лева на ден е глобата за забавяне на срока, а за качеството е 1,2 милиона лева - това са сериозни средства и те със сигурност респектират строителите, каза още столичният кмет.

Йорданка Фандъкова коментира и как върви строителството на третия лъч на метрото. Тя каза, че се очаква днес метропробиващата машина да излезе от метростанцията при Малък градски театър „Зад канала". Очаква се около 8 километра ново трасе от метрото да е готово. Кметът отбеляза, че метрото не се строи и не се очаква тази част от него да бъде завършено специално за предстоящите избори. Няма как метрото да се построи за три месеца. Въпреки това строим много бързо, коментира Фандъкова.

По отношение на протеста на шофьорите в Столичния градски транспорт тя коментира, че от десет години се водят много трудни диалози със синдикатите. Преди месец постигнахме съгласие с тях и отделихме 1 млн. лева за увеличение на заплатите на шофьорите. Фандъкова отбеляза, че първия проблем в случая е недостигът на шофьори, което се дължи на много фактори, не само на заплатите, които се дават в сектора. Една от набелязаните мерки е, дружествата да провеждат безплатно обучение на шофьори. Ще се ремонтира също такаедно от общежитията на Столичния градски транспорт, за да могат хора, които не са от София да започнат работа като шофьори и да се настанят там, заяви още столичният кмет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ...

............ИДВАТ ИЗБОРИ , ТРЕБЕ ДА СЕ ЛЪЖЕ ,......ЗДРАВО ДА СЕ ЛЪЖЕ , ПОСЛЕ ДА СЕ МАЖЕ............ И.......ДАСКАЛИЦАТА БАРАБАР С ДРУГИТЕ !!!!

03.03.2019 08:16:06

Анонимен

НАЙ ДОБРИЯ КМЕТ НА СОФИЯ Е ФАНДЪКОВА .ВСИЧКО ДРУГО Е ПОМИЯ

02.03.2019 07:16:51

Анонимен

КОЛКО И ДА СЕ ПЪНАТ ЧЕРВЕНИТЕ КАК ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ПУБЛИКАТА С ОПЛЮВАНЕ И КАЛНА ПОМИЯ НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ

02.03.2019 07:16:07

Анонимен

СВЕНЛИВАТА КРАДЛА (по Илф и Петров, Дванадесетте стола, гл.8) "Кметицата на столицата бе стеснителна изпечена крадла. Цялото й същество протестираше против кражбите, но тя не можеше да не краде. Крадеше и се срамуваше. Крадеше постоянно, постоянно се срамуваше и поради това нейните гладко епилирани бузички винаги пламнееха от руменината на смущението, срама, стеснителността и неловкостта. Светът не е виждал още такава свенлива крадла като Йорданка Фандъкова." Гениално! Илф и Петров са я описали едно към едно.

01.03.2019 22:58:06

Анонимен

БРАВО НА ФАНДЪКОВА.ВИЗИОНЕРЧЕТАТА БОЛНИ ОТ ОМРАЗА

01.03.2019 12:31:38

Анонимен

Белчинбанската даскалица ще връща ли баблото .

01.03.2019 11:18:23

Анонимен

Сватя Фандъкова ръси простотии на поразии , къв проект ще връщаш бе лелче , проект се връща преди да го изпълниш , а не когато е изпълнен на 90% , Вальо Златев и ДжиПи то прибраха паричките , гъбаркат се със сроковете , а лелята се прави на умряла лисица .... загубена държава .

28.02.2019 19:03:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.