• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Федерер и Бенчич защитиха титлата в "Хопман къп" в драматичен мач на двойки

Федерер и Бенчич защитиха титлата в "Хопман къп" в драматичен мач на двойки

/КРОСС/ Швейцария спечели турнира "Хопман къп" за втора поредна година. В решаващ драматичен мач на смесени двойки Роджър Федерер и Белинда Бенчич победиха Александър Зверев и Анжелик Кербер с 4:0, 1:4, 4:3 (4) и защитиха титлата си от миналата година.

В първия мач от финала Федерер постигна много категорична победа срещу шампиона от финалите на АТП. 37-годишният швейцарец се наложи над 21-годишния германец с 6:4, 6:2 само за 70 минути.

Носителят на 20 титли от Големия шлем загуби само две точки при свой сервис в първия сет. В същото време Зверев сервираше далеч от обичайното си ниво, като допусна три двойни грешки и общо десет непредизвикани. Германецът се спаси от пробив в осмия гейм, но се пропука в следващото си подаване и това сложи край на първата част.

Във втория сет Федерер беше още по-убедителен. Той спечели пет поредни гейма и с лекота сложи край на мача при свой сервис.

Кербер остави живи надеждите на Германия за първа титла в "Хопман къп" от 23 години. Световната №3 победи Бенчич с 6:4, 7:6 (6) за час и половина и прати битката за титлата в решаващ мач на двойки.

Шампионите започнаха много убедително и след като отразиха точка за пробив в откриващия гейм, спечелиха първия сет на нула.

Кербер и Зверев спряха серията от пет поредни гейма в полза на швейцарците и на свой ред взеха четири поредни, за да пратят мача в решаващ трети сет.

Третата част започна с пробив за Федерер и Бенчич. При 3:2 рекордьорът по титли от Големия шлем сервираше за титлата, но изненадващо беше пробит след няколко страхотни отигравания на Кербер.

Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше точка за точка. Германският тандем първи стигна до мачбол при 4:3. Федерер и Бенчич обаче изравниха, след което спечелиха финалната шампионска точка в спиращо дъха разиграване на мрежата.

Преди година финалът отново беше решен в мача на смесени двойки, спечелен от Швейцария с 4:3 (3), 4:2, след като преди това Федерер победи Зверев, а Кербер изравни с успех над Бенчич.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.