• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници

Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници

/КРОСС/Интернет измамник продава откраднати фейсбук страници, използвайки имената на чужди фирми.

Потребител с името pyrrels се опитва да продаде страницата facebook.com/MnogoSmqhh, сигнализираха от SEOM (СЕОМ ООД).
SEOM сред най-предпочитаните в България компании за SEO (оптимизация за търсачки).

Един от профилите на измамника във фейсбук е: www facebook com /lordknow369852, а профилът му в скайп: seom.seom.
От SEOM обявиха 1000 лева награда за истинското име и актуални координати на измамника.

Проблемът е поставен на дискусия в социалната мрежа Фейсбук и в интернет форум.

„Това е открадната страница, в която измамника е внесъл промени и е обявил, че я продава => www facebook com /MnogoSmqhh?fref=ts.Това тук е профила му, с който краде страниците и вероятно и с него ги продава => www facebook com /lordknow369852. Профилната му снимка във фейсбук е същата каквото му беше тук във форума", посочва в predpriemach.com draghonaz и допълва: „Ще помоля хората, които имат големи фейсбук аудитории да предупредят, а защо не и да репортнат за този измамник".
Всеки един, който е развивал своя страница в продължение на години, ще ме разбере, тъй като ще може да се постави на мое място, пише още draghonaz.
Във форума highlife съобщава: „Туко що ме добави човек със скайп: seom.seom и ми предложи същата тази страница".
Ще се представя за служител на seom.bg. Моля, хората с голяма фейсбук аудитория да ударят едно рамо и разгласят за този случай. Нека с общи усилия постигнем каквото ни е по възможностите, за да направим така, че този човек да получи, това което заслужава, призовава той.
Профилът seom.seom скайп е със снимка от пресконференция на seom . bg и с наименованието SEOM support, обяснява draghonaz и пита: „Няма ли приближени до тази компания, които да я предупредят, че се злоупотребява с тяхното име и авторитет?", а s1yf0x отговаря: „Предупредени са от няколко седмици, защото в офиса пристигат хора, които искат среща за да си продадат страниците".
Потребителите на форума се съмняват, че нещо ще се случи. Даниев Маринов обяснява: „Най-вероятно нищо, тъй като никой няма физически контакт с лицето извършител на измамата (и по-добре де, че сто процента ще го боли доста). Не съм сигурен обаче от какви подбуди е воден, тъй като той просто препраща хората към офиса на фирмата, където те биват отпращани с обяснението, че нямат нищо общо. Анонимния няма никаква финансова изгода, сигурно цели да срине реномето на SEOM, които са едни от най-добрите в бранша. Това ме навява на мисълта, че това е някой от същия този бранш, който използва нелоялни практики, за да се справи с конкуренцията."
Просто може да го прави с цел, да изглежда отстрани като някой коректен купувач и някой с висок ранк уж със тази фирма, предполага highlife.
Аз бях измамен по следния начин, обяснява във форума draghonaz:
Получих съобщение в страницата, че той би искал да я купи, като предложи по 3 ст. на фен. После дълго време, в продължение на седмица, обсъждахме цената, подробности по прехвърляне на страницата и т. н. През цялото време се представяше, като служител на seom . bg. Договорихме се за цена от 315 лева. Искаше да добавя имейл адреса му pyrrels@abv.bg като мениджърски. Изказах съмнение, предвид желанието му, и той потвърди, че ако желая може да се срещнем в офиса на фирмата, за да уговорим детайлите. Имах нужда от парите, които ми се предлагаха, и въпреки съмненията ми, се подведох. В последствие, стигнах до този форум и се оказа, както и се съмнявах, че потребител pyrrels е въпросния измамник, който собственика на сайта банна.
Още веднъж страницата, която се опитва да продаде е: https www facebook.com / MnogoSmqhh. Един от профилите във фейсбук на измамника => www facebook com / lordknow369852. Профил в скайп: seom.seom
Още веднъж моля за помощта на потребителите тук, които имат голяма фейсбук аудитория да разгласят за случая, за да няма и други измамени, пише draghonaz.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.