• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Платини свиква изпълкома на УЕФА заради арестите в Цюрих

Платини свиква изпълкома на УЕФА заради арестите в Цюрих

/КРОСС/ Президентът на УЕФА Мишел Платини обяви, че свиква във Варшава заседание на изпълкома на организацията заради случващото се в Цюрих с ръководителите на съюза.

„Членовете на изпълкома ще се съберат и ще проведат заседание по средата на деня, а утре ще има съвместно заседание с членовете на националните футболни асоциации", заяви Платини, цитиран от AFP. „УЕФА е удивена от днешните събития в Цюрих, добави той.

Ръководителите на европейския футбол са в полската столица за финала на Лига Европа между „Севиля" и „Днипро" тази вечер, преди да отпътуват за Цюрих за конгреса на ФИФА.

Сред арестуваните в Швейцария функционери на ФИФА по обвинения в корупция и пране на пари няма нито един европеец.

В същото време президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк определи събитията от тази сутрин като „много сериозни за ФИФА и нейното ръководство". На изборите за президент на ФИФА в петък асоциацията ще гласува срещу Сеп Блатер.

„Като една от асоциациите, които са номинирали принц Али, не е изненадващо, че при изборите за президент ще гласуваме за него. Но трябва да се постави въпросителна дали изборите въобще трябва да се състоят при тези обстоятелства", добави той. „Очевидно, че нещата се променят много бързо и нашата делегация за конгреса ще обсъди позицията си с колегите от УЕФА утре сутрин", каза Дайк.

По-рано днес говорителят на ФИФА Валтер де Грегорио обяви, че конгресът ще се състои по план, както и изборите за президент на организацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.