• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Слънчева Испания се пренася в Софийска филхармония

Слънчева Испания се пренася в Софийска филхармония

/КРОСС/ Концертът на 30 юни в зала „България" предлага една музикална обиколка на познатата и непозната Испания. Колорита на испанската музика ще ви докосне чрез ярките хармонии и ритми, които ще звучат от китарните струни, клавишите на пианото и оркестъра на Софийска филхармония, под диригентстовто на Константин Илиевски. В тази авантюра с усещане за пясъчен вятър и морски бриз ще ви въвлекат солистите Цветан Недялков (китара) и Иван Керековски (пиано), които ще претворят произведенията на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в най-цветен и пълен пътеводител на пътешественика. Диригент и оркестър ще ви вдъхновят за копнежи по далечна Испания с пламенните „Испанска увертюра №2, „Лятна нощ в Мадрид" от Глинка и „Испанско капричио" от Корсаков.
Не пропускайте да видите един от най-изявените български китаристи Цветан Недялков, който виртуозно и с лекота приема предизвикателствата на няколко жанра, Иван Керековски, български пианист - истинско откритие, носител на множество международни награди и отличаващ се с собствен изтънчен стил и силно сценично присъствие и диригента Константин Илиевски, чиито програми неизменно са приемани най-топло и от публиката, и от критиката заради силния емоционален заряд, който носят. Всичко това в една обещаваща много жар концертна програма на Софийската филхармония.

Програма:
Михаил Глинка - Испанска увертюра №2, „Лятна нощ в Мадрид"
Хоакин Родриго - Концерт за китара и оркестър „Аранхуес"
Мануел де Файя - „Нощи в градините на Испания"
Николай Римски-Корсаков - Испанско капричио

Припомняме, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона - 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България". За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

ЦВЕТАН НЕДЯЛКОВ е роден през 1969 година в София. Възпитаник е на Националната музикално училище в София и на Националната музикална академия (катедра Поп и джаз изкуство), където в момента е преподавател по китара. Трикратен носител на Първа награда на конкурса „Млад музикант" в Чирпан (1983, 1985, 1987) и на Втора награда на конкурса за класическа китара в Гоце Делчев. Цветан Недялков концертира много активно - бил е солист на Софийската филхармония, както и на симфоничните оркестри в Пловдив, Варна и Бургас. Той е изключително популярен от телевизионния екран - като част от бенда на предаванията «Ку-ку», «Каналето» и «Шоуто на Слави» и като един от основните музиканти в телевизионни формати като «Мюзик айдъл», «Пей с мен» и «Гласът на България». Цветан Недялков е не само един от най-виртуозните китаристи в България, но и един от най-многостранните - той свири и прави аранжименти в сферата на джаза, поп-музиката, песните за деца, филмовата и класическата музика. Участвал е в широк спектър международни фестивали у нас като Златния Орфей , Варненско Лято, Spirit of Burgas, Аполония и Фестивала на камерната музика в Пловдив. Той е част от състава на китарното „Акустик трио 3000" и композитор на музиката в албума „Йо-хо". През 2012 г. „Акустик трио 3000" печели международната награда на независимия американски лейбъл "Indiacoustic" за най-добър инструментален албум на годината.

КОНСТАНТИН ИЛИЕВСКИ, роден през 1979, произлиза от фамилия на известни музиканти. На 5 години започва да учи пиано при проф. Милена Куртева, а от 13-годишен продължава обучението си при проф. Петер Черман в Консерваторията в Братислава. Паралелно в Братислава завършва с пълно отличие оркестрово и хорово дирижиране при проф. Зденек Билек и проф. Душан Бил, след което завършва Университета за музика и сценични изкуства във Виена с магистратура по композиция при проф. Детлев Мюлер-Сименс и магистратура по оркестрово дирижиране при проф. Урош Лайовиц и проф. Симеон Пиронков-син. Участвал е в диригентски майсторски класове във Виена при Бертранд де Били с Веберн Симфониета (2010), проф. Ралф Вайкерт с оркестър Про Арте (2011) и Даниел Хардинг с Виенски камерен оркестър (2011). Диригентският му дебют е през 2007 в Musikverein с Wiener Concert Verein (камерния оркестър на Виенските симфоници). Като пианист и диригент е концертирал в България, Словакия, Чехия, Унгария, Австрия, Германия, Холандия.

ИВАН КЕРЕКОВСКИ е ярък представител на новото поколение наши пианисти, завършил с пълно отличие НМУ "Л. Пипков", София в класа по пиано на Мили Белчева, както и бакалавърската програма на Кралската Музикална Академия в Брюксел в класа по пиано на проф. Боян Воденичаров. В своето музикално развитие участва в поредица наши и международни конкурси, фестивали, участия като солист на редица оркестри и в първи изпълнения на творби като солов и камерен музикант, главно в клавирно трио "Аполо". През 2012 година е стипендиант на фондация "Вокацио" на кметството на Брюксел. През 2012 и 2013 г. участва със солови концерти на фестивала в Брюж "Een podium voor de passie". В момента следва магистратура по пиано в Кралската Академия в Брюксел.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.