• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Започна 16-ти Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE

Започна 16-ти Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE

/КРОСС/ Снощи в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна своето начало отбеляза 16-oто поред издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE - единственият в страната Оскар квалифициращ фестивал. Традиционно събитието, освен богата филмова програма, представя и паралелна музикална такава, като церемонията по официалното откриване продължи с ексклузивния проект „Джаз будоар". Вера Шандел, Ангел Заберски, Стоян Янкулов - Стунджи и Борис Таслев предложиха на варненската публика и гостите на фестивала незабравима нощ с класически джаз и френски шансони - „стандарти" в музиката, които както самата Шандел отбеляза, заслужено „вдигнаха" залата на крака. Сред публиката в Зала 1 бяха и членовете на международното жури в състезателната програма на филмовия фестивал.

Почетната комисия се представлява от общо 12 утвърдени представители на световната филмова индустрия, сред които са признатия и многократно награждаван режисьор и член на Академията Али Асгари, изключително успешната продуцентка Катя Тричкова, като представител на родния сектор, базираният във Великобритания продуцент Файзал Куреши, известен с разследващите си документални филми - носител на награда BAFTA и от съвсем скоро Emmy, и не на последно място, големият продуцент Санди Либерсън - дългогодишен президент на 20th Century Fox и други водещи компании.
В следващите 6 дни на фестивала програмата е уплътнена с по 4 филмови блока от конкурса дневно - от 15:00, 17:00, 19:00 и 21:00 часа в Зала 2 на ФКЦ Варна. На следващия ден в същата зала от 11:00 часа до края на фестивала, публиката има възможността да се срещне с авторите на представените предния ден филми и да обсъди творбите им и зададе въпроси към режисьорите, продуцентите и актьорите, работили по тях.

Паралелно с конкурса, в Зала 6 всеки ден от 19:30 и 21:30 часа фестивалът представя специални селекции от късометражни филми, предоставени от най-утвърдените филмови форуми в света, Европа и у нас, а именно номинираните и наградени с Оскар късометражни филми, номинираните и наградени късометражни филми от Европейската филмова академия, и за първи път, специална програма от най-добрите късометражни филми на София Филм Фест.
Освен богатата филмова програма, в следващите дни от фестивалната седмица публиката на Варна ще се радва и на още няколко музикални концерта: NIKOBO на Нейко Бодуров на 20.09.; Орлин Павлов и Живко Петров Трио на 21.09.; LaMigra на 22.09.; и проектът на големия Михаил Йосифов BG Vintage на 26.09. Музикалната програма стартира от 20:00 часа в Зала 1 на ФКЦ- Варна, като билети могат да се намерят на касите на комплекса и мрежата на Eventim.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.