• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Във Фейсбук тръгна подписка срещу Тео

Във Фейсбук тръгна подписка срещу Тео

/КРОСС/След големия фурор от известния учител по физика Теодосий Теодосиев група граждани от Казанлък организират подписка срещу него.

Подписката се инициира срещу учителя, а не срещу училището, уточняват инициаторите. В не един от коментарите в мрежата се отбелязва професионализмът на учителите и качеството на образование в училището.

Група във Фейсбук призовава родители, ученици и учители, които не одобряват метода на преподаване, оценяване и въобще общото поведение на учителя по физика Теодосий Теодосиев в ПМГ "Никола Обрешков" - Казанлък, да се присъединьт в протеста и да сложат своя подпис под жалбата срещу него. Поканен да се присъедини е и директорът на училището.

След не една извоювани победи на международни състезания и скоро след като правителството реши да отпусне средства за школата на известния физик, който пребори редица далеч по-известни имена доскоро от неговото в "Мъж на годината", днес срещу Тео расте недоволство.

Според Селвет Качан, един от организаторите на протеста, учителят пишел масови тройки на своите ученици в гимназията, по-висока оценка получавали само тези, които посещават школата му. За учебната година, която приключва, е оставил и няколко двойки, според Качан, неоснователно.

Двойки за годишна оценка не говорят за авторитет и работещи методи, по-скоро точно обратното, смята друг потребител.

Най-лошото е, че наистина децата нямат добри знания по физика, не защото не искат да учат, а защото така се преподава, твърдят родители, които се включват в протеста срещу Тео.

Крайно време е на някой да му направи впечатление, че не е нормално деца с много добър и отличен успех да имат слаби оценки само по физика, подчертават те.

Показаха го два пъти по телевизията и той си повярва, че е голямата работа, негодуват граждани.

Теодосиев се е помислил за велик и недостижим. Относно методите му на преподаване има учебен план и учебен материал ,които трябва да се следват. Не е редно на ученици от девети и десети клас да се преподава като на студенти втори курс в технически университет. Моите уважения към г-н Теододиев, никой не му отрича заслугите, но е време вече да се отдаде на заслужен отдих, обяснява проблема друг родител.

Нека Тео развие още по-силно школата си. А ПМГ да се лишат от неговия авторитет и да си вземат конвенционален преподавател, е едно от предложенията за решаване на проблема.

В отговор на всички обвинения потребител пише: Тео си има високи изисквания. За него (и за всеки уважаваш себе си и дисциплината си преподавател) винаги знанията са били по-важни от оценката. Вдигнал е високо летвата и телевизори & телефони за него са отклонение на вниманието. Толкова ли не му разбрахте методите и изискванията. Не е там от вчера. Вие бяхте ли в час на Тео да видите как преподава, изпитва и оценява? От всяко дърво свирка не става. Искайте втори физик за тия които нямат намерение да се занимават с физика професионално. Повечето му възпитаници станаха хора и за съжаление са къде ли не по света - не само защото разбират от физика ами защото имат изградени навици, мотивация и преуритети. Ама само чакате някой да изплува над помията и веднага го фрасвате по-главата да влезе обратно. Аман!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Преди повече от 100 години един друг народен учител каза: НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША. За съжаление нищо не се е променило.

28.07.2015 11:54:40

Анонимен

То физиката не е за кратуни и тикви, какво правят разни посредствени лешпери в математическа гимназия, за там трябва логично мислене, а не бля ,бля какво е мислил лирическия герой, когато е залюбил първото си либе.............

28.07.2015 09:17:51

Анонимен

Крайно време е на някой да му направи впечатление, че не е нормално деца с много добър и отличен успех да имат слаби оценки само по физика, подчертават родителите. НАПРОТИВ-абсолютно НОРМАЛНО е!!! Това е физика и при нея трябва пипе, а НЕ - учене наизуст! Смешни бележкари, повярвали сте си ,че сте голяма работа като имате шестици по пеене и смеене, та чак подписка срещу ЕДИНСТВЕНИЯ ви СВЕСТЕН УЧИТЕЛ сте организирали.

27.07.2015 11:22:30

Анонимен

Посредствените хора никога няма да свършат. Авторите на подписката са тесногръди, може би с големи пропуски в културата на поведение. Това което са направили е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И говори колко е зле образованието в държавата ни. След като са решили да прецакат един от малкото успешни в България преподаватели по физика - доказан при това. А кои са тия с подписката? Анонимници които никой никога с нищо няма да запомни.

11.07.2015 17:33:17

Анонимен

В Ада, всеки казан се пазел от дявол. Ако някой тръгнел да излиза и да бяга, дяволът го връщал обратно. Само до казана за Българите нямало дявол, щото когато някой понечел да избяга - друге Българи веднага го дърпали обратно!!!!!!! Аман от недоволни родители на разлигавени отрочета!

08.07.2015 02:27:52

Анонимен

Да,естествено, когато на някой много "просветен" някое изказване не му хареса,веднага праща изразяващият го в папка " завиждаща сган мръсна чалгаджийска". Пожелавам ви да изпитате на гърба си креативността му,нека и децата ви лично се възползват от нея. Простите селяци в повечето случаи далеч не са прости или по-скоро няма доказателство,че са, а този много перспективният един коментар под мен да не бърза с изказванията за безмисленността на "малки душици и животи".

07.07.2015 02:02:53

Анонимен

Вместо тези родители да се радват, че Учителят иска да направи нещо повече от техните деца отколкото роботи за конвейер в Арсенал, те организират гонения срещу него.

04.07.2015 15:17:36

Анонимен

Разни прости селяци отново са вперили поглед в чуждото канче, от завист че някой е успял с ум и креативност да се изгради като световен авторитет. Подобна сган НЕ заслужава преподаватели като Теодосий Теодосиев, нека Азис и бъде премиер, а Глория министър на културата (или Рашидов, същата работа). Този "народ" е в огромното си болшинство съставен от примитиви, в чийто малко житейски радости се включва злорадостта от провала на преспективните. Подобен сбор от сган не заслужава качество, а посредственост която да отразява безмислеността на малките им душици и животи.

04.07.2015 09:23:48

Анонимен

Нещата не са такива, каквито изглеждат. Не го защитавайте сляпо, защото медиите Ви дават кумири. Това е всичко, което смея да кажа. ПП: Учудва ме как няма едно дете, което да общува с родителите си след училище и да им разказва какви работи приказва Тео.

03.07.2015 20:41:37

Анонимен

Как може да защитавате човек,който е отявлен педофил, чийто лаф от години наред е че пише 6-ци само на бременни и на забременилите ги момчета?!? И това се приказва пред деца от 5-ти клас, а на лагер-школи и на по-малки. За какъв морал говорим? Как цял час преминава в разкази за чукане, праскане и всевъзможни други евфемизми за полов акт и как бил издържал по "8 часа". Учителят,който и пред колеги заявява,че едно момиче "не струва", защото нямала "какво да се хване" и който пише оценки на симпатия,защото реално не познава учениците си от много истории за подвизи и т.н. Прави ми впечатление,че се изказват хора,които само са чували легендите за Тео и хора,които отдавна не са му в обкръжението. Нека първо да се запознаят с материята преди да правят изказвания.

03.07.2015 19:44:02

аре

как може детето ти да има двойка и ти да застанеш пред цяла България и да плюеш срещу УЧИТЕЛЯ! Никое добро дело не остава ненаказано! Не им бил написал двойките в дневника и сега те са ощипани!

03.07.2015 01:20:20

двойкаджии учете

Тези са луди. Ами голяма работа- написал им двойки. Да седнат да се потрудят, да понаучат, пък човекът ще ги оцени. Тръгнали да занимават обществото с двойкаджиййски работи. БРАВО ТЕО физиците сме с теб!

03.07.2015 01:17:45

Анонимен

Явно организаторите на подписката имат други "преуритети", които изключват физиката... :) ;)

03.07.2015 00:35:00

Маринова

За съжаление Тео стана жертва на една добре обмислена атака срещу него. Защото Тео не е изгоден нито на директора (който според мнозина е корумпиран), нито на учителите (които завиждат), нито на родителите на посредствените ученици. Тео не е изгоден и на Общината вече след като проведе открития си урок пред децата защо сградата на МГ Казанлък очевидно ще падне за всеобща изненада на общинарите, строителите и директора на МГ-то. Не знам как не уби някого тази сграда, но определено жертва вече има и тя се нарича Тео. Замислете се - защо след толкова години преподаване, тъкмо сега се намериха да протестират недоволни родители?

02.07.2015 22:32:54

Анонимен

Първо, уважаеми ученик на Тео и родител, не знам преди колко години сте завършили, но паралелка по Физика отдавна няма :D Не всички ученици са гениални по математика и по тази причина 98% от учениците на Тео не могат да разберат какво преподава той. Затова са направени учебниците е учебните планове, към които той обаче не се придържа.След това, за какъв морал говорим????!!! Говоренето по най-гнусен начин за полови актове и т.н. някаква нова форма на морал ли е?Явно има нещо, което не разбирам. И най-накрая, забравете безкрайно наивната илюзия, че Теодосий работи безкористно, той може би е най-скъпоплатения учител в страната, поради парите които взима по проектите Успех и Грижа. Изключително смешно ми е да го гледам по телевизията как се жалва. :D :D

02.07.2015 19:17:31

Ученик на Тео и Родител

Вярно е че Тео има големи изисквания за знанията на учениците. Вярно е че Тео не следва учебника по физика и преподава по различна схема. Вярно е че в 10 клас преподава материал който се учи в техничеки специалности в 1-ви 2-ри курс в университета. И точно заради всичките тези неща Тео е това което е! Учениците му обикновено са от паралелка с профил физика...ако има деца които не се интересуват от физика...какво правят в тази паралелка? Имаме си един уникален учител който учи децата не само на физика но също така и на морал! Всичкото това той го прави безкористно! Ръцете доло от много малкото достойни хора в България!

02.07.2015 14:12:47

Анонимен

Тия родители са по-прости и от некадърните си деца. Като са ви малоумни хлапетата какви оценки искате да получават? За блага усмивка и гол баджак 6-ца не се пише, време е да го разберете.

02.07.2015 12:24:48

Анонимен

Добре е да има повече хора като Тео, защото българското образование вече е заприличало на обор , в който всяко вързано магаре след четири години излиза с диплома за кон!

01.07.2015 23:09:48

Анонимен

Толкова много ученици сме завършили при Тео, който винаги е преподавал по един и същ начин, как пък точно сега има голям проблем.... за преписваите на матури и не грамотни деца! Не се излагайте !!

01.07.2015 17:48:45

Александров

Когато Питагор открил прочутата си теорема, съгражданите му натравили курбан сто вола. От тогава говедата, като чуят за наука реват на умряло.

30.06.2015 07:19:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.