• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бившият директор на Фонда за лечение на деца отива на съд

Бившият директор на Фонда за лечение на деца отива на съд

/КРОСС/ Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров отива на съд. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу него и още трима бивши служители на фонда.

През април 2016 г. те бяха обвинени за незаконно присвояване и неправомерно разходване на средства от бюджета на фонда, за прехвърляне на задължения на фонда към НЗОК и за длъжностни престъпления.

Шест обвинения са повдигнати на Павел Александров - директор на Център „Фонд за лечение на деца. Пет са обвиненията срещу Катерина Котева, главен експерт във фонда, която неправомерно е била определяна от Александров за негов заместник.

Татяна Радева - старши експерт „икономист, организатор на труда", и Станислава Горанова - главен експерт „специалист обработка на данни" и контрольор на дейността на фонда, са обвинени за това, че с подписите си са оформяли документи, с които неправомерно са изплащани суми от бюджета на фонда.

От прокуратурата коментират, че лекари от различни болници са били изпращани в чужбина със средства на фонда. Някои от тях са придружавали болни деца, а други са напускали страната, за да участват в международни семинари. "Според закона придружител на болно дете може да е само един човек като на практика това е някой от родителите", уточняват от държавното обвинение.

Освен това според прокуратурата Александров неправомерно е сключвал и договори с фирма за съдействие при лечението на деца в чужбина, главно в болница Аджъбадем, Турция. Плащанията към фирмата са продължили и след указание на министерството да бъдат спрени. Александров дори е взимал еднолични решения за изпращане на деца за лечение в чужди болници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.