• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Руският посланик във Франция: Русия едва ли ще заяви протест във връзка с видеото на France 2 за Сирия

Руският посланик във Франция: Русия едва ли ще заяви протест във връзка с видеото на France 2 за Сирия

/КРОСС/ Русия едва ли ще обяви официален протест във връзка с използването от телевизионния канал France 2 на видео материали на руското министерство на отбраната на въздушните удари в Сирия за илюстриране на успехите на коалицията, съобщи пред РИА Новости руският посланик във Франция Александър Орлов.

„Едва ли ще предприемем някакви стъпки. Това е въпрос на журналистическа етика. В този случай те (телевизия France 2) прибягнаха до измама. Вие вече писахте за това и аз в изказванията си също ще говоря по тази тема. Да се изразява официален протест обаче, е все едно да им се направи реклама, а аз смятам, че това не бива да се прави“, каза посланикът.

Френската телевизия France 2 излъчи кадри от руската операция в Сирия и ги представи за въздушни удари на коалицията, оглавявана от САЩ. Излъченият репортаж бил посветен на ударите на коалицията срещу позициите на ИД. Телевизията акцентирала върху това, че тези бомбардировки се извършват с високоточно оръжие и не водят до голям брой жертви сред цивилното население – за разлика от „неточните“ руски удари.

Илюстрирайки „успехите“ на коалицията обаче, телевизията използвала видео материали на руското министерство на отбраната. France 2 просто изтрил всички надписи на руски език, които присъствали във видеоклиповете. Така че тук става дума не за случайна грешка, а за умишлено действие.

През ноември миналата година американският телевизионен канал PBS също показа кадри на руските въздушни удари срещу позициите на терористите в Сирия като ги представи за действия на ВВС на САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Жалки кремълофили! Налягайте си парцалите! По руските медии всичко е лъжи и пропаганда! Загрижили се за Франция... Докато оня унищожава физически политическите си противници! Срам!

14.02.2016 22:23:28

КкХх

Грешката на България е че тръгна да прави съюз с бивши колонизатори, които и до днес се държат по този начин!

13.02.2016 00:38:53

Анонимен

Това само доказва допълнително колко силно са изритани в ъгъла и изправени до стенетат от където само могат да скимтят след всеки пореден шамар джуджетата Франция Германия,Англия и т.н.начело със спуканият балон САЩ.

12.02.2016 11:18:16

Анонимен

И това е само едно от всички лайна които са свършили!!!

11.02.2016 12:51:01

Анонимен

Няма смисъл да агитираш клептомани да не крадат.

11.02.2016 12:43:48

Анонимен

Ааааа, стига бе! До там ли стигна западната пропаганда? Леле, колко се закопават сами, не е истина!!! Много зле, направо са жалки отрепки.

11.02.2016 10:43:56

Анонимен

Балона се спука.

11.02.2016 09:45:56

Анонимен

Колко са жалки и Франция и Сащ.А уж са държави с достойнство егати да лъжеш така нагло мислейки руснаците за идиоти ,че няма да разберат.Идиоти те са те.

11.02.2016 09:03:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.