• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Премиерът: Посещението на папата е реклама за България

Премиерът: Посещението на папата е реклама за България

/КРОСС/ Приключи визитата на папа Франциск в България. Тази сутрин главата на Римокатолическата църква замина за Скопие, където продължава апостолическото му пътуване. На летището той беше изпратен от министър-председателят Бойко Борисов.

„В лицето на папа Франциск България има голям приятел", заяви премиерът и добави:

„Това е мирът. Последните му думи бяха - „Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото това е изключително важно".

Борисов отново коментира и призива на папа Франциск към властите да са отворени към бежанците:

„Нашата история е такава, че така сме бягали и ние, така са ни приютявали преди векове и нас. Ние сме против тези, които нощно време през границата, нарушавайки закона, искат да стигнат някъде, където не ги желаят".

Запитан как ще коментира това, че Българската православна църква не участва в молитвено служение с папа Франциск в заключителното му мероприятие „Молитва за мир", премиерът каза, че в работите на църквата не се меси.

Бойко Борисов благодари на всички служби, участвали в организацията на посещението. Той се извини на хората, които не харесват папата, и на тези, на които мерките за сигурност са причинили неудобство.

В рамките на визитата си в Северна Македония Светият отец ще проведе срещи с президента, с министър-председателя, с представители на гражданското общество и с дипломатическия корпус.

Папа Франциск ще посети къщата-музей „Майка Тереза" в присъствието на религиозните лидери, след което ще оглави Света литургия в Скопие.

У нас посещението на главата на Римокатолическата църква завърши вчера с молитва за световен мир, която папата отправи от центъра на София заедно с представители на основните вероизповедания в България:

„Нека мирът се разпространи по цялата земя и особено по тези места, където толкова много гласове са били заглушени от войната. Нека всички да съдействат за осъществяването на този стремеж - представителите на религиите, на политиката, на културата".

И в Македония визитата на папата е под мотото „Мир на Земята". Ватикана определи тази визита като „поклонничество под знака на вярата, единението и мира".

Очаква се късно тази вечер главата на Римокатолическата църква да се завърне обратно във Ватикана.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Mike Morgan

Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup business? contact us now with your details to get a good Loan at a low rate of 3% per Annual email us: Do you need Personal Finance? Business Cash Finance? Unsecured Finance Fast and Simple Finance? Quick Application Process? Finance. Services Rendered include, *Debt Consolidation Finance *Business Finance Services *Personal Finance services Help Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com Call or add us on what's App +91-7428831341

17.12.2020 21:13:00

Bill Johnson

Получаването на легитимен заем винаги е бил огромен проблем за клиенти, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение на проблема. Въпросът за кредита и обезпечението е нещо, от което клиентите винаги се притесняват, когато търсят заем от легитимен кредитор. Но .. ние направихме тази разлика в кредитната индустрия. Можем да организираме заем от порядъка на $ 5,000.00 USD до $ 500,000.000.00 USD на ниво от 3% лихва. Моля, отговорете незабавно на този имейл: billjohnson.loanfirm011@gmail.com Нашите услуги включват следното: Консолидация на дълга Втора ипотека Бизнес заеми Лични заеми Международни заеми Заем за всякакви видове Семеен заем ние финансираме малка фирма за заем, посредници, малки финансови институции, тъй като разполагаме с неограничен капитал. За повече подробности относно закупуването на заем свържете се с нас, свържете се с нас WhatsApp +27653716382 свържете се с нас, моля, отговорете незабавно на този имейл: billjohnson.loanfirm011@gmail.com Г-н Бил Джонсън

16.12.2020 22:53:17

mr oscar

Здравейте Имате ли нужда от спешен заем, за да задоволите финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми от 2 000,00 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, силни, бързи и динамични, без кредитен контрол и предлагаме 100% гаранция за чужд кредит през този период на трансфер. Имейл: ecofinance2020@gmail.com Издадохме и заем във всички валути с 3% лихва за всички кредити .... Ако се интересувате, свържете се с нас чрез този имейл. Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез Изпратете ни имейл на адрес: ecofinance2020@gmail.com За разбирането, Г-н Оскар ecofinance2020@gmail.com

08.07.2020 14:45:58

Анонимен

Време е да кажем в прав текст, че една църква, която определя милиард католици и милиони протестанти за неверници (еретици), връз основата на дребнав спор отпреди 1000 години няма повече право да се нарича ХРИСТИЯНСКА. Т.н. „православни църкви“ са автокефални и могат да се определят самостоятелно по този въпрос през ХХ1 век. Иначе Господ може да ги отлъчи от християнството. Иисус не е делил своето учение на правоверни и еретици!

07.05.2019 12:13:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.