• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Четири са претендентите за купата на световното по футбол в Русия

Четири са претендентите за  купата на световното  по футбол в Русия

/КРОСС/ Отборите на Франция, Белгия, Англия и Хърватия са четирите тима, които се класираха за полуфиналната фаза на Световното първенство по футбол в Русия.

Първият финалист стана Франция след като надви Уругвай с 2:0. След късния мач в петък стана ясен и вторият полуфиналист - Белгия, които победиха с 2:1 отбора на Бразилия в абсолютна футболна класика на мачове от Световните първенства.

Бразилия се проваля на Мондиал за четвърти пореден път, като отпада от европейски отбори. В ранния мач снощи пък националният отбор на Англия победи Швеция с 2:0 и зае мястото на третия полуфиналист. Англичаните са в Топ 4 на Мондиал за трети път в историята си и за първи път от 28 години насам.

В последната среща от четвъртфиналите след изключително атрактивен и равностоен двубой път напред си постла отборът на Хърватия, след като елиминира домакините от Русия.

Редовното време завърши 1:1, а в продълженията и двата отбора успяха да се разпишат с още по един гол, което направи резултата 2:2. Победата - с краен резултат 6:5, хърватите измъкнаха след изпълнението на дузпи. Хърватите са на полуфинал за втори път в историята си. През 1998 г. в тази фаза бяха отстранени от Франция, а впоследствие завършиха трети.

Руснаците пък не са играли полуфинал от времето, в което бяха все още СССР - през 1966 г. Въпреки това те си тръгват с аплодисменти, защото никой не е очаквал от тях да стигнат дори 1/4-финал.

Така след четвъртфиналите на практика Световното първенство се превърна в Европейско.

С отпадането на последните два южноамерикански тима - Уругвай и Бразилия, в Русия не останаха отбори извън Стария континент, които да спорят за световната титла.

Още в групите бяха елиминирани всички африкански отбори. Последният азиатски представител Япония напусна надпреварата на осминафиналите.

Там отпадна и Мексико, последният тим от зона КОНКАКАФ. Първият полуфинален мач на Мондиал 2018 между Франция и Белгия ще се играе на 10 юли (вторник). На следващия ден - 11 юли (сряда) място на финала ще търсят и отборите на Англия и Хърватия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.