• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

РБ: Патриотичният фронт е приемлив вариант за коалиционен партньор

РБ: Патриотичният фронт е приемлив вариант за коалиционен партньор

/КРОСС/Реформаторският блок дава все по-ясни сигнали, че ще приеме за свой партньор Патриотичния фронт и заедно с ГЕРБ ще сформират тройна коалиция. След снощната среща в централата на ГЕРБ, днес депутати и лидери на партии в Реформаторския блок се събраха в сградата на СДС в столицата. Там са обсъдили правилник за работата на реформаторската парламентарна група и процедура за избор на председатели.

Въпреки първоначалните резерви на председателя на Народна партия „Свобода и достойнство" - Корман Исмаилов, за партньорство с Патриотичния фронт, блокът започна да променя позицията си.

„Ще положим максимални усилия да получим гаранции да се постигне едно стабилно проевропейско, проевроатлантическо мнозинство", заяви след срещата Исмаилов.

Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите" посочи, че „това, което ни събира е много повече от това, което ни разделя" И по думите му Патриотичният фронт, „като коалиционен партньор в едно дясно-центристко правителство, е приемлив вариант".

По отношение на АБВ реформаторите нямат проблем формацията на Георги Първанов да подкрепя определени позиции и политики. Но за нас, ако има коалиция тя трябва да бъде дясно-центристка, категоричен бе Найден Зеленогорски. Той се надява, след като приключат разговорите на ГЕРБ с останалите формации, да започнат и преговорите по същностните политики на следващото управление. Има голяма степен на вероятност в понеделник доста от нещата да са ясни, смята Зеленогорски. За мен по-важно е да търсим възможност за стабилно управление, подчерта той.

Днес е обсъден правилникът за работа на Парламентарната група на Реформаторския блок, като в неделя в 14.00 часа те отново се събират, за да се подготвят за първия работен ден на 43-ото Народно събрание. Тогава ще се избере ръководство на ПГ. Има две идеи за ръководството на групата на реформаторите в парламента - едната е да има един председател, а другата да има двама-трима съпредседатели на ПГ. Кой вариант ще бъде избран, ще се реши в неделя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

РБ приемали ДС-шестаците и "куките" от "най-скъпо платената полит-уроспия МВРо" за ДЕСЕН (!!!???) коалиционен парньор?! За какво гласувах за вас - вместо лустрация и натирване на ДС-башибозука в бунището на историята, да се коалирате с тоя червен ДС-башибозук?!

23.10.2014 01:32:08

Анонимен

Те затова крякаха и надуваха вувувзели по жълтите павета цяла година тия нещастници, които заедно с националния фонт за спасяването на бойко станаха както всички знаехме патерици на ГЕРБ

22.10.2014 16:37:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.