• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Четвърти ден без парно в Габрово

Четвърти ден без парно в Габрово

/КРОСС/ В Габрово са без парно четвърти ден заради авария. Учениците учат с намалени часове, а детските градини се отопляват на ток. От Топлофикация - Габрово не отговарят какви са причините за аварията и кога ще бъде отстранена. Затова от Община Габрово ще заведат дело срещу дружеството и заедно с абонатите на "Топлофикация" излизат на протест.

4409 абонати на „Топлофикация-Габрово" четвърти ден нямат парно. Часовете в три училища са намалени, детските градини и ясли се отопляват на ток. Община Габрово отлага културни и спортни събития, заради ниските температури в обществени сгради.

Таня Христова - кмет на община Габрово: „Ние изпратихме писма до министерство на енергетиката, до комисията за енергийно и водно регулиране. Това се случи през месец декември. За съжаление до този момент нямаме никаква информация за предприети действия от страна на държавните институции."

Димка Лазарова: „Аз имам две деца и постоянно стоим на студено и плащам страшно много за отопление, пък де факто нищо не ползвам от това парно."

От началото на сезона прекъсванията в топлоподаването са над 20. Община Габрово не е получавала отговор от ръководството на дружеството от шести декември миналата година. По думите на кмета на града това е геноцид, на който са подложени цяла зима и чашата на търпението вече е преляла.

Таня Христова - кмет на община Габрово: „Затова ние настояваме да получи отговор на въпроса Кой? Стои зад този геноцид и системен тормоз..Да излезем заедно и да отидем утре в 12 часа пред Топлофикация, за да изразим гражданското си недоволство и позиция, която считам, че трябва да бъде уважена от гледна точка на демократичното ни право да получаваме информация."

Утре се очаква Община Габрово да заведе и дело срещу ръководството на „Топлофикация - Габрово".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.