• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Путин иска преговори с Украйна за транзита на газ след 2019 година

Путин иска преговори с Украйна за транзита на газ след 2019 година

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин е дал указания за провеждане на преговори с Киев за продължаването на транзита на руски газ през Украйна към Европа след 2019 г., съобщи президентът на „Газпром" Алексей Милер след петъчното събрание на акционерите на компанията. 

Украинската „Нафтогаз" дължи 212 млн. долара на „Газпром" за доставките на синьо гориво в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, допълни Милер.

„Никога няма да подпишем договор с неизгодни, несправедливи и неприемливи за нас условия за транзит", заяви Милер. Той каза, че „Нафтогаз" иска да увеличи транзитната такса от 2,5 на 5 долара за 1000 куб./метра.

Преди време от „Газпром" и от Министерството на енергетиката казваха, че Москва няма да продължи транзитния договор с Украйна след 2019 година. Според Путин обаче е необходимо да се проведат преговори за транзит на газа през тази страна. Анализатори смятат, че „Турски поток" и „Северен поток 2" могат да бъдат добро допълнение към основния коридор, но не могат да го заместят изцяло.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Руското зло не трябва да бъде подминавано и забравяно ! Тази държава, управлявана от престъпници-комплексари и населена от долнопробна сволочь трябва да бъде отделена и изолирана от демократичния свят ! Русия нито е велика сила, нито има икономическия и технологичен потенциал да седи редом до Г-7, нещо повече, време й е за разпад и освобождение на угнетените народи в РФ !

29.06.2015 15:53:13

Бобо

Не му мина номера на Путин , Китай му казаха да построи тръбата до тяхната граница за своя сметка , Ердоган шикалкави за турския поток и човека си дойде на единственото логично и реално решение - газът за Европа да минава от там от където е минавал винаги последните 40 г. - през Украйна . Само че след всичките долни руски номера украинците с право ще искат по високи транзитни такси . Пита се защо му беше на Путин да руча жабето , изби 6000 човека в Украйна , похарчи за мускули 10 милярда рубли , намрази го целия цивилизован свят и сега хоп пак същото ......

28.06.2015 17:57:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.