• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Гечев: Пропуските в акцизната система на Агенция „Митници“ са умишлени

Гечев: Пропуските в акцизната система на Агенция „Митници“ са умишлени

/КРОСС/ Системата за обмен на информация между агенция „Митници" и Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) не е била манипулирана, но ако това се е случило, то няма как да се докаже. Това е основният извод на ДАНС и прокуратурата. Според Румен Гечев, депутат от ПГ на „БСП за България" системата е компрометирана и е изложила на риск финансовата сигурност на страната.

„Изумително за софтуерна програма - когато служител влиза в системата, тя не записва кой, кога и защо е влизал. Позволява да се трият файлове, да се манипулира системата. Програмата е скандална, така се манипулират данни за милиарди. Естествено е, че са се възползвали. Всички данъчни служители са ползвали и една и съща парола, компютрите са имали „Скайп" и „Ай Си Кю", което е помагало за изнасянето на информация", посочи Гечев.

Политикът допълни, че програмата умишлено е разработена така, че де не може да се открие виновен за манипулациите. „Прокуратурата не могат да подведат никой под отговорност, защото тази програма не показва нищо, няма следи. Не е нормално в потоци за милиарди левове, служителите да влизат с една и съща парола", допълни Гечев.

На въпрос какво ще се случи по време на дебата за вота на недоверие, Гечев поясни, че мачът все още не е решен. „Ние изпълняваме задълженията си на опозиционна партия като доказваме , че управляващите са корумпирани. Дори световни медии публикуваха информация, че България е на първо място по сива икономика и корупция", посочи Гечев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само олигофрен може да повярвярва, че системата не е манипулирана, както твърди ДАНС!

23.01.2018 17:41:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.