• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

БСП: Без железница няма държава

БСП: Без железница няма държава

/КРОСС/ БДЖ е структуроопределяща за държавата, няма ли железница - няма държава. Този извод обедини водачът на кандидатдепутатската листа в Пловдив с № 22 Георги Търновалийски, вторият - инж. Захари Георгиев и железничари от града под тепетата.

За последната година и два месеца от управлението на БСП доказахме, че въпреки тежката политическа криза и тотален натиск е възможно да се увеличат социалните плащания и бизнесът да се развива, отбеляза експертът по публични финанси Георги Търновалийски, поканен от домакините да коментира позицията на БСП за доходите, кадровата политика и трудовата заетост.

ГЕРБ - и преди, и сега, чрез служебното правителство, действа реваншистки и антисоциално, каза кандидатдепутатът от „БСП лява България" и посочи масовите уволнения във ВиК.

В подкрепа на думите му Захари Георгиев сподели тревогата на социалистите, че останалите политически сили искат да обезличат постигнатото от БСП през 2013 г., а кацналите в служебното правителство „калинки" подготвят плаца за по-добри изборни резултати на ГЕРБ.

Държавата да не се държи като мащеха към железницата, а железницата да модернизира менажирането и системата си за изграждане на кадрите - следването на тези две насоки препоръча екстранспортният министър от кабинета „Станишев" и доскорошен депутат Петър Мутафчиев, включил се в експертното обсъждане.

Железничарите не премълчаха болката си, че кадри за основни експлоатационни длъжности вече не се подготвят във висшето жп училище, а инженерите бягат заради ниските заплати. Няма стрелочници, няма автоматизирани инсталации, влаковата скорост е голям проблем, заради неремонтираните линии и старите подвижни състави, стана ясно на срещата. В системата ни цари страх, споделиха железничарите и препоръчаха политически консенсус за развитието на БДЖ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Скрински е фашист

Скрински е фашист Във Българската медицина има нов клон на науката-"Репресивно-дефанзивна психиатрия" -това е да "тушираш" и мачкаш политическите си опоненти с помоща на психотропни лекарства и инжекции,това го има само в комунистически Китай и България,където комунистите все още управляват.

18.09.2014 14:08:23

Скрински е фашист

Във Българската медицина има нов клон на науката-"Репресивно-дефанзивна психиатрия" -това е да "тушираш" и мачкаш политическите си опоненти с помоща на психотропни лекарства и инжекции,това го има самйо в кОмунистически Китай и България,където комунистите все още управляват.

18.09.2014 14:07:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.