• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Кънев: Местните избори може да имат фатални последици за коалицията

Кънев: Местните избори може да имат фатални последици за коалицията

/КРОСС/ Лидерът на ДСБ Радан Кънев е недоволен от кмета на София - Йорданка Фандъкова. „Симпатиите са едно, но контролът върху общинския бюджет е съвсем друго", коментира Кънев в интервю за Дарик радио.

Той не изключи възможността предстоящият местен вот да създаде напрежение, както вътре в Реформаторския блок, така и в коалиционните отношения с ГЕРБ. Радан Кънев посочи, че реформаторите ще имат свои кандидатски листи за общински съветници и номинации за кметове в големите градове, като не изключи и напрежение между партиите в Реформаторския блок, но и с ГЕРБ: „Винаги всички избори могат да всеят раздор в коалиции, че и в единни партии. Аз засега виждам повече раздори вътре в ГЕРБ, свързани с местните избори, отколкото между нас и тях, както и вътре в нашата коалиция. Но всякакви процеси са възможни. Ако надделее партийното начало, манията да представяш партията си за победител и да броиш кметове и общински съветници, все едно това са национални избори - било то вътре в Реформаторския блок или в отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ, тези избори може да имат много лоши и може би фатални последици за Реформаторския блок или коалицията, която управлява страната".

Лидерът на ДСБ разкритикува и начина на управление на София, чийто бюджет всяка година надхвърля 1 млрд. лв.: „Софийският общински съвет харчи над 1 милиард годишно, всъщност третият бюджет в държавата, е бюджетът на София. И ако симпатиите към г-жа Фандъкова като човек са някак всеобщи - виждаме, че и повечето ни избиратели я харесват, съвсем не мога да кажа, че отношението им към начина, по който се харчат парите им като софийски данъкоплатци, е същото. Напротив - много остро критични са към начина, по който Столичният общински съвет се разпорежда с нашите пари. Аз също съм много критичен и това рязко сваля и доверието ми към кмета".

В интервю за Дарик Радан Кънев посочи, че до дни ще бъде внесен и законопроект за реформа в съдебната власт. За отношенията между ГЕРБ и ДПС, заяви, че реформаторите са незаменими. А на въпрос кога ще бъде сформирана комисия в парламента, разследваща модела „КОЙ", лидерът на ДСБ отговаря, че не е ясно кога ще има.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ПРИЗИВ

ГЕРБ и РБ са морално задължени пред демократичния електорат да играят екипно , а не отборно не само в централната изпълнителна власт, но и в местната власт ! Защото реформирането на страната започва от общините и изразходването за целта на евросредствата за регионална политика трябва да бъде отговорно, разумно и ефективно ! България стои над всякакви тяснопартийни интереси ! Мислете за нея ! Сега е момента да я извадим от тресавището, в което я държи местната партийно-феодална мафия ! Втори подобен шанс няма да има !

25.03.2015 20:34:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.