• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ГЕРБ няма да внася предложение за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ няма да внася предложение за промени в Изборния кодекс

/КРОСС/ГЕРБ няма да внася предложение за промени в Изборния кодекс, стана ясно след среща между ръководствата на Патриотичния фронт и ГЕРБ. След разговорите председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви: ГЕРБ няма да внесе предложение за промени в Изборния кодекс, защото ние категорично сме заявили, че три месеца преди провеждането на местни избори да правиш промяна на Изборния кодекс винаги отварят възможността за много спекулации, много внушения.

Той уточни, че е поел като ангажимент в рамките на предстоящата седмица ГЕРБ да подготви становище по декларацията на колегите си от ПФ и да бъде направена работна среща.

По-рано от Патриотичния фронт поставиха седем условия, за да продължи подкрепата за правителството. Едно от тях бе разглеждане в комисии и гласуване в залата на промените в Изборния кодекс, внесени от Патриотичния фронт (ако не бъде прието задължителното гласуване без референдум, да се въведе активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове).

Междувременно в кулоарите на парламента лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че вероятно е твърде късно, за да се направят необходимите промени. Преференциалният вот на местните избори може да поднесе много неприятни изненади в общините. Може с 30 или 50 гласа в една община да се изберат общински съветници. Това дава простор на корпоративния вот, коментира той.

Огромната част от позициите, които изрази ПФ са действително основани на правителствената програма, коментира съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. Той призова да се подходи отговорно и конструктивно към тази позиция, да се водят разговори и да се мисли за реалистични срокове, защото всичко това в рамките на месец може би не е дори възможно.

Всичко, което е стъпило на програмата на правителството е наш ангажимент и трябва да го изпълним, заяви Кънев. Той посочи, че подобно нещо, като увеличаване на преференциалния праг в правителствената програма няма.

Нашата позиция е обратна, програмата на РБ изисква преференция без праг. Сегашният нисък праг е нещо, което смятаме за полезно. Аз не поставям ултиматуми. Градивно е да се говори върху програмата. Позицията на ПФ е изцяло стъпила на правителствената програма, така че трябва да се подходи с уважение и да се водят разговори, каза още Радан Кънев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.