• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

ПГ на ГЕРБ се събира преди първия ден на 44 НС

ПГ на ГЕРБ се събира преди първия ден на 44 НС

/КРОСС/ Парламентарната група на ГЕРБ ще се събере днес на заседание преди първия работен ден на 44-то Народно събрание. Очаква се преговорите с коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" също да продължат.

До момента е постигнато съгласие по част от бъдещите политики. Една от тях е минималната пенсия да се увеличи до 200 лв. Очаква се да започне и обсъждането на министри за бъдещия кабинет, който по всяка вероятност ще бъде формиран в началото на месец май.

В четвъртък, 13 април, ГЕРБ и Обединени патриоти финализираха преговорите си и се обединиха около управленска програма с визия до 2021 г. Ръководствата на двете политически сили дадоха съвместно изявление пред медиите, с което официално съобщиха, че благодарение на взаимните компромиси, които са направили, са изготвили програмата си за управление, състоящата се от 21 страници. Стана ясно още, че от тази седмица те ще работят върху коалиционното споразумение и чак третата фаза на преговорите ще бъде свързана с министерства, кадри и т.н., като единственият, който е ясен за следващия кабинет, е бъдещият министър-председател Бойко Борисов. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че приоритет ще бъде увеличаването на БВП, за да се достигне в края на мандата средна работна заплата от 1500 лв. и 650 лв. минимална. По думите му първата стъпка при пенсиите ще бъде 180 лева през 2017 година, след което в края на година ще бъде 200 лева. Той уточни, че много важна стъпка е и справянето с фалшивите ТЕЛК-ове, като в момента държавата плаща около 1,7 млрд. лева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.