• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Политолог: Ако ДПС подкрепи кабинет на ГЕРБ, няма да е нужно да има нов „златен пръст"

Политолог: Ако ДПС подкрепи кабинет на ГЕРБ, няма да е нужно да има нов „златен пръст"

/КРОСС/ "Когато нямаме информация точно какво се случва по време на политическия процес, и по-конкретно консултациите между ГЕРБ и другите партии за съставяне на правителство, то тогава вече се получават неясноти и противоречия при тълкуването на тези процеси." Това каза в предаването на News7, NewsRoom политологът Страхил Делийски.

"Ако неразбирателството между партията на Борисов и Патриотичния фронт може да се обясни донякъде и с посещението на председателя на ЕНП Жозеф Дол в България, то ние все още нямаме яснота какви са моментните проблеми в разговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок, добави той. При положение че преди изборите хората искаха ясни ангажименти от страна на политиците за бъдещи коалиции и как ще бъде управлявана държавата, при това положение просто е странно, което наблюдаваме в момента от страна на парламентарно представените сили", каза още той.

"Кабинетът ще бъде гласуван, най-малкото неговия състав и структура ще бъде подкрепен от ДПС, нещо, което от партията на Местан вече заявиха. Рисковете оттук нататък са в две посоки - бързото вземане на решения ще наложи едно специфично взаимодействие между политическите сили, което е познато като „извиване на ръце" - днес ние ще подкрепим вашето предложение, утре вие ще подкрепите нашето. Ако подкрепата от страна на ДПС за кабинет на ГЕРБ се осъществи, както беше обещано, то може би няма да е нужно да има нов „златен пръст", който да поддържа бъдещото правителство. Въпросът е на каква цена би била подобна подкрепа", запита Страхил Делийски.

"Местните избори другата година ще са изключително добър повод големите партии да организират и едни парламентарни избори като по този начин успеят да увеличат резултата си и намалят влиянието на по-малките такива. При едно подобно развитие на нещата е много възможно в един бъдещ парламент да влязат само трите най-големи партии и тогава няма да има никакъв проблем да се състави кабинет", заяви политологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.