• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Обиколката на Германия ще почете падането на Берлинската стена

Обиколката на Германия ще почете падането на Берлинската стена

/КРОСС/ Обиколката на Германия по колоездене ще почете 30-годишнината от падането на Берлинската стена, съобщиха организатори. Четиридневното състезание започва на 29 август в Хановер и ще завърши на 1 септември в Ерфурт. Тазгодишният маршрут на тура ще пресече пътят на „Желязната завеса“ – границата между Източна и Западна Германия, отбелязвайки 30-годишнината от падането на Берлинската стена този ноември.

„Състезанието ще отдаде почит на отварянето на вътрешната германска граница с няколко пресечки“, съобщиха организатори в свое изявление. Германският тур се завърна към колоездачния календар през 2018 след десетгодишно отсъствие и миналогодишното състезание бе спечелено от словенеца Матей Мохорич. Миналогодишният шампион в Тур дьо Франс Джерайнт Томас завърши сред основната група от колоездачи и присъствието на уелсеца подобри профила на Обиколката на Германия при нейното завръщане в тура.

Всеки един от четирите етапа тази година предлага опции за спринтьори и катерачи, особено около планинската верига Харц в Турингия в дебютния ден. „След нашето успешно завръщане миналата година, ние искахме отново четири класически етапа“, заяви 38-годишният бивш професионален колоездач Фабиан Вегман, който е спортен директор на Германския тур. „Състезанието е удобно както за спринтьори и катерачи, а това ще запази победителя в неизвестност до последния метър“, завърши той предаде БГНЕС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.