• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

НС отхвърли ветото на президента

НС отхвърли ветото на президента
Ограниченията за гласуването в чужбина остават

 

/КРОСС/ Със 135 гласа "за", 27 "против", и 3 "въздържал" се парламентът отхвърли ветото на президента по текстовете от Изборния кодекс, които налагат ограничения за гласуването в чужбина. 

80 от ГЕРБ, 11 от Атака, 12 от РБ, 17 от ПФ, 14 от БДЦ гласуваха за отхвърлянето. Против бяха 18 от ДПС и независимите около Лютви Местан.От Реформаторския блок 3-ма гласуваха "против" и 3-ма се въздържаха. 

Депутатите от БСП и от АБВ не участваха в гласуването.

Вчера правна комисия прие ветото на президента, а от Патриотичния фронт заявиха, че ако то мине, те ще напуснат управляващата коалиция. 

Очаква се още днес да бъдат внесени нови текстове в Изборния кодекс. Парламентарните групи имат готовност за поправки, които засягат не само текстовете за гласуването в чужбина.
"Няма как да приемем да върнем старото положение в Изборния кодекс, при което гласуването от Турция отново ще бъде безконтролно", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му държавният глава Росен Плевнелиев се е концентрирал само върху един член. „Президентът, който 5 години се прави на медиатор и говори за европейски ценности, не уважи най-важната ценност - диалога между институциите, на които той е избран да бъде балансьор", каза още Каракачанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Боко“ ще духа Супата заради отхвърлянето на ветото. Гербаджии гласуват с „атакисти“. Няма такива измамници. Гербаджиите са най-големите политически ментарджии. Докараха се дотам да гласуват мракобесно заедно с „атакистите“. Ало, Борисов, срам нямаш ли, Борисов? Протестиращите спасиха задника на „Боко“ през лятото на 2013 г., а той ги предаде като образцов мизерник. Е, няма такъв „политически измекяр“. Този е пълно перде. Безсрамник. Нека го видят българите, които оскъдицата прогони в чужбина, за да си изкщават хляба. Нека пак им дърдори тъпни, че вече се гледал спокойно в Огледалото, защото не бил зависим от Пеевски. „Боко“ ще духа Супата на изборите заради отхвърлянето на ветото. Когато и да са парламентарните избори, „боковистите“ ще бъдат пометени, ако не фалшифицират тотално вота. Ако го сторят, ще има революция. Този път гербаджиите наистина се оляха и осраха. Аре сега да тичка „Боко“ да се гушка с Танте Меркел. Този се изхрачи върху свободолюбивите българи и потъпка демокрацията.

18.05.2016 14:52:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.