• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Владимир Петров: Знам как и мога да реша проблемите на „Връбница“

Владимир Петров: Знам как и мога да реша проблемите на „Връбница“

/КРОСС/ Владимир Петров е кандидатът на „БСП за България“ за кмет на район „Връбница“, който в неделя ще се бори на балотаж. С номер 56 в бюлетината. Той е магистър по „Финанси и счетоводство“. Работи като началник на районен инспекторат към Столичния инспекторат. Семеен е. На 35 години.

- Какво Ви отличава от другия кандидат?

Знам как и мога да реша нерешените проблеми на район „Връбница“, а те са много. Имам хъс. Имам желание. Имам достатъчно опит – от 11 години работя в Столичен инспекторат и съм наясно как функционират и си взаимодействат общинските структури.

Хората във Вашия район често протестират. Например в “Обеля” 2 имаше протести по повод застрояването на междублоково пространство.

- Трябва да се работи за промяната на подробните устройствени планове - да се направят частични изменения. Междублоковите пространства трябва да бъдат отредени за озеленяване, а не за жилищно строителство. Или като алтернатива - да се работи за отчуждаването на тези терени, така че и самите собственици да не бъдат ощетени. В тези междублокови пространства трябва да бъдат изградени стрийтфитнеси, футболни игрища, волейболни игрища и т.н. За да има къде да спортуват нашите деца, а и по-големите.

- А какво мислите за крайградските части на района?

Това са места с много проблеми. Например – хората, които живеят след гарата във Волуяк, са принудени до септичната яма да копаят кладенец. Не е нормално през 21 век да няма не само канализация, но да няма и водопровод. При това в рамките на Столична община. А напоследък хората имат проблеми и с тока, явно мрежата не издържа. Те живеят в мизерни условия, а това е недупостимо – все пак са столичани. А това може да се промени, ако районната администрация е по-активна и си е на мястото. Ако я е грижа за всички жители на „Връбница“.

- Доволен ли сте от резултата на изборите в неделя?

Притеснително е, че има основание да се смята, че има пазаруване на гласове на местата, където живеят малцинствени групи. Например в кв. “Модерно предградие. В изборния ден се забелязваше голямо струпване на хора, които буквално ги водеха до секциите. Това се вижда и от протоколите на секциите в квартала. Тези действия се отразиха на изборния резултат.

На тези, които имат желание да гласуват по съвест – искате ли да им кажете нещо?

Призовавам ги да излязат и да гласуват. Не трябва да позволяваме, чрез финансови стимули по време на избори, да се определя бъдещето на района. Има хора, които смятат, че и да гласуват – нищо няма да се промени. Уверявам ги, че това не е така. С техните гласове може да се случи промяната. Ако си останат вкъщи, след това няма да имат основание да се сърдят, че нищо добро не се случва в района, около техния блок, на тяхната улица. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.