• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Преговорите за минималните осигуровки вървят към провал. Бизнесът бойкотира разговорите за втора поредна година, съобщава СЕГА. Причината е в липсата на механизъм за определяне на минималната заплата, работодателите настояват да бъдат отменени праговете, обяснява изданието като цитира БНР. Синдикатите настояват за около 10% ръст. Срокът за преговори изтича в края на месеца.

"600 деца се отровиха с дрога и алкохол от началото на годината", така е озаглавен материал на ТЕЛЕГРАФ. Според лекарите първите опити на децата започват около 12-тата им година.

МОНИТОР акцентира, че деца, колкото за 4 училища, са отпаднали от клас тази година. Най-много са в Бургас, Сливен и София област, а причините са отсъствия - слаб успех и бедност. В същото време хиляда първокурсници от България стягат куфари за Острова, допълва вестникът. Интересът към образование в Англия остава непроменен след Брекзит.

24 ЧАСА пише, че Брекзит е включен към заплахите за сигурността на България, защото може да доведе до трусове в ЕС. Това става ясно от доклада, одобрен от правителството.

Централната тема на ТРУД е посветена на престоя на френския президент Еманюел Макрон у нас. Слънчевото бунгало, известно като най-скъпото, ще приюти височайшата френска двойка тази вечер. Подробности за очакваните разговори са поместени на две страници.

24 ЧАСА добавя: Макрон води оръжейни търговци, предлага кораби и БТР-и. А Радев и Борисов ще искат страната бързо да бъде приета в Шенген.

Изданието акцентира и върху избора на Константин Каменаров за генерален директор на БНТ, като го обединява в заглавие със заминаването на Димитър Бербатов за футболната супер лига на Индия.

КАПИТАЛ ДЕЙЛИ обобщава: "Каменаров оглави БНТ, революции не се очакват".

ТЕЛЕГРАФ извежда в заглавие, че новият директор иска да премести предаването "Панорама" през уикенда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.