• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват „Пловдив чете“ 2019

Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват „Пловдив чете“ 2019

/КРОСС/ От 10 до 16 юни - една седмица Пловдив ще бъде Столица на книгата с литературния фестивал „Пловдив чете". Официалното откриване предстои на 11 юни, вторник от 20 часа на Античния театър.

Всички пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на музиката на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов - специални участници в откриването. На сцената с тях ще бъдат: Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (басет), Младен Димитров (барабани).По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец" за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка" за най-добро художествено оформление на книга.

Входът за събитието е СВОБОДЕН.

Тази година в рамките на фестивала в АЛЕЯ НА КНИГАТА ще гостуват около 40 издателства с шатри, разположени в близост до Римския стадион.

На 14 юни от 17 часа ще бъдат връчени Националните литературни награди „Христо Г. Данов" в къщата-музей на първия възрожденски издател.

Близо 20 издателства взимат участие в „Пловдив чете" с автори и преводачи. Предстоят интригуващи срещи с чуждестранни писатели от Холандия, Румъния, Испания.

Тази година особено богата е съпътстващата програма на фестивала - ще отидем на литературни пътешествия из Пловдив, изложба, хореографски манифест и летни читални. Специален проект на издателство „Жанет 45" е инсталация на визуалния артист Петко Танчев: „Забравените думи".

Всички събития от програмата на „Пловдив чете" са с вход свободен!

През 2019-та година ще се проведе 17-то издание на литературния фестивал. Домакин на „Пловдив чете" е издателство „Жанет 45".

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.