• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зачестяват инцидентите в морето

Зачестяват инцидентите в морето

/КРОСС/ Напоследък сме свидетели на все повече инциденти по морето. Част от тях се случват или след като изтече работното време на спасителите, или на неохраняеми водоеми, коментират специалистите.Те настояват за промени в Наредбата за водноспасителната дейност, която не е променяна от 1996-а година. Освен това туристите се отнасят с небрежност към собствената си безопасност, което за съжаление нерядко е фатално.

Работното време на плажните спасители да се удължи и вместо до 17-18 часа да е до 20 часа. За това настояват от варненската структура на Българския червен кръст.

"Каквото и да правим, винаги има случаи на удавяне, наскоро имаше в Слънчев бряг, преди това имаше в напоителен канал, много често удавените са деца", коментира пред БНТ доц. д-р Димитър Ставрев, инструктор в БЧК.

И на българите, и на чужденците липсват дисциплина и знание как да се погрижат за собствената си безопасност.

"Не обстоятелствата правят удавянията, а незнанието на хората как да се справят и това се дължи не само на плувната култура, но и общата култура в семействата", заявява Велислав Цеков, председател на Сдружението на специалистите по водно спасяване.

До трагични случаи се стига когато родителите не упражняват достатъчно контрол върху децата си и не им дават добър личен пример. 140 души умират от удавяне всяка година в България, но хората не си вземат поука, категорични са специалистите. Първите уроци как сами да се пазят, децата трябва да получават в семейството.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

къв ви е проблема да внесете и спасители?

18.07.2017 13:12:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.