• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Стрелецът от Мюнхен планирал нападението цяла година

Стрелецът от Мюнхен планирал нападението цяла година

/КРОСС/18-годишният стрелец, който уби девет души при безразборна стрелба в Мюнхен, е планирал престъплението си цяла година.

„Той е подготвял стрелбата от година", каза началникът на полицията в Бавария Роберт Хаймбергер на пресконференция, цитиран от AFP.

Главният прокурор Томас Щайнкраус-Кох допълни, че младежът не е подбирал жертвите си. „В случая той не е правил обмислен подбор на хората, които е застрелял", каза Щайнкраус-Кох.

"Стандарт" припомня, че във вечерта на нападението свидетелка на ужаса заяви в ефира на CNN, че е видяла нападателя и според нея той целенасочено се е прицелвал в деца.

Нападателят Давид Али Сонболи е бил германски гражданин, роден в Мюнхен в иранско семейство, пристигнало в Германия в края на 90-те години в търсене на убежище. Баща му работи като таксиметров шофьор, а майка му - в голяма търговска мрежа.

Сонболи е бил подложен на издевателства от връстници от турски и арабски произход. Преди няколко години е бил ограбен и се е обръщал към полицията след побои. "Билд ам Зонтаг" съобщава, че Али Сонболи е бил диагностициран като страдащ от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Източници от разследващия екип по случая обявиха, че Сонболи е посетил училище в германския град Виненден във връзка с извършена стрелба преди няколко години. Той е направил снимки на мястото. През 2009 година в същото училище младеж открил стрелба и убил 15 души, преди да посегне на живота си.

За момента е изестно и че мюнхенският нападател е страдал от депресия, като е имал предписани лекарства и към момента на жестокото нападение. Младежът е бил на стационарно лечение в психиатрия за близо два месеца година преди стрелбата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.