• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Гърция и Турция остават предпочитани дестинации от българите за посрещане на Новата година

Гърция и Турция остават предпочитани дестинации от българите за посрещане на Новата година

/КРОСС/ И през тази година голяма част от сънародниците ни планират да прекарат Коледно - новогодишните празници в чужбина. Това става ясно от проучване на туристическия сайт Saveti.bg, проведено сред партньорски туристически агенции, както и сред потребителите на сайта. Според него, най-висок остава интересът за пътуване през декември в балканските държави и най-вече в южната ни съседка Гърция. Турция традиционно също привлича сънародниците ни, които искат да посрещнат Нова година зад граница и тази година не прави изключение в това отношение, като страната се нарежда на второ място.
Изненадващо сред предпочитаните дестинации за празниците в края на 2018 г. са включени също Грузия и Хърватска. Сред любимите екзотични места за празничен туризъм на българите тази година отново се нарежда Дубай. Повишен интерес туроператорите отчитат и към „топли" страни като Португалия, Малта и Кипър. Сред мотивите за избора на определена дестинация желаещите да пътуват в чужбина по новогодишните празници посочват на първо място изгодните оферти. На второ място те се спират на държави, в които не са били до сега.
Saveti.bg е български туристически портал, чиито екип си е поставил за цел да предостави на родната аудитория ценни знания и съвети за пътуване и туризъм, както и специфична информация за чужди култури, за здравословен начин на живот и редица други области. Тазгодишното проучване на сайта кореспондира с данните от предишни години, но с някои осезаеми различия. По традиция най-посещавани на Нова година от българите през отминалата година са били Сърбия (най-вече Белград), Гърция, Турция (с акцент върху Истанбул), както и Румъния и Македония.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.