• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Александра Жекова - спортист номер 1 на НСА за 2014-а година

Александра Жекова - спортист номер 1 на НСА за 2014-а година

/КРОСС/Александра Жекова беше избрана за спортист номер 1 на Националната спортна академия "Васил Левски" за 2014-а година. Най-добрата ни сноубордистка е 4-ти курс във висшето спортно училище и печели награда за втори път. Отличието и се дава заради упоритата ѝ работа и отлични резултати на държавните първенства, като кулминацията на постиженията ѝ тази година беше пето място на олимпийските игри в Сочи. Освен медала Александра Жекова получи и годишна стипендия от НСА.

С награда "Треньор на годината" беше отличен асистент Радослав Пенов - преподавател по карате в НСА, спечелил златен медал от световно първенство по карате в Полша (категория 85 кг Комите), помощник треньор на националния отбор по карате и председател и треньор на клуб "Файтърс - НСА".

Специална награда - почетен медал на НСА тази година беше връчена и на Станимира Петрова - магистър в НСА, която постигна изключителен успех на световното първенство по бокс за жени в Република Корея и завоюва световна титла в категория 54 килограма. Петрова е и носителка на европейска титла по таекоуон-до ITF в словенския град Блед през 2013-а година, а по-рано тази година тя стана и шампионка на планетата по таекуон-до ITF отборно в "Арена Армеец".

Годишните награди "Спортист и треньор на годината" на Национална спортна академия "Васил Левски" бяха връчени на специално тържество, организирано от Асоциацията на спортните клубове и от Студентския съвет към НСА.

На 22-ри декември в Зала 3 на НДК ще бъдат връчени статуетките за "Спортист на годината", "Треньор на годината", "Спортист с увреждания" и "Отбор на годината".

57-ата поредна церемония по връчването на най-престижните награди в българския спорт ще бъде под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Александра Жекова е една от номинираните.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.