• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бебе доказа, че първите заселници на Америка са дошли от Азия

Бебе доказа, че първите заселници на Америка са дошли от Азия

/КРОСС/ Не Христофор Колумб, не викингите, а хора от Азия, и по-точно Сибир, са стъпили на континента Америка. Множество учени от дълго време подкрепят тази теза, но сега най-накрая изглежда имат и конкретно доказателство.

Всъщност то е в ръцете им от няколко години. Става въпрос за момиченце, открито в Аляска през 2013 г. Детето е само на 6 седмици и е наречено „малката дъщеря на изгрева", а останките му са датирани на 11 500 години.

След няколко години изследвания, с които се заели учени от университетите в Аляска, Кеймбридж и Копенхаген, извлечена ДНК от черепната кост на момиченцето показва, че то няма нищо общо с двете известни разклонения на първите индианци, наречени северни и южни. Изследователите са установили, че пеленачето спада към неизвестна досега група, на която са дали името "древни берингианци". Името произлиза от древния мост Берингия, който свързвал Сибир и Аляска, по който, според учените, са се заселили берингианците от Азия, в Америка.

Генетичният анализ е показал също, че предшествениците на всички индианци произлизат от една и съща източноазиатска популация, пристигнала с първата миграционна вълна през последния ледников период. Преди около 20 000 години техните наследници са се разделили на две групи, от които произлизат древните берингианци и останалите американски индианци. Засега остава под въпрос обаче кога обаче се осъществило това преселване от Азия в Америка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.