• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Правителството одобри позицията ни за срещата на върха в Рим - публикация във вестник "Земя". Вицепремиерът Деница Златева заяви, че България ще се застъпи за кохезионната политика в документа за приоритетите на евросъюза в следващите няколко години. В документа, приет от правителството, приоритети са още сигурността, устойчива и просперираща Европа.

25 хил. учители са в пенсинна възраст и продължават да преподават. Това показват данни на синдиката "Образование към КТ "Подкрепа", цитирани от "Телеграф". Дефицитът е видим с просто око - едва 400 са учителите до 25-годишна възраст, до 35 години са 3000 души, уточнява публикацията.

Увеличава се периодът, в който българите получават пенсия - водеща тема за вестник "Сега". Мъжете получават средно пенсия в продължение на 22.6 години, а жените - 27.3 години.  Разликата между двата пола почти се е удвоила през последните 17 години.

Данъчните приходи нарастват с над 1 млрд. и 500 млн. лева през 2016 г., пише "Труд". Служебното правителство отчита ръст на събираемостта и в началото на настоящата година - спрямо същия период на миналата постъпленията нарастват с 220 млн. лева. От тях най-голямото увеличение е по приходите на Националния осигурителен институт и здравната каса - над 123 млн. лева повече са събраните средства. 

170 хил. чужденци ще посетят България по Великден. Това показват данни на Института за анализи и оценки в туризма, цитирани от "Стандарт". Около 280 хил.българи пък ще почиват по курорти в страната и чужбина. Най-предпочитани за Великден са Гърция и пограничните райони на Сърбия, отчитат туроператори.

Транспортните синдикати настояват за повече полети между София и Брюксел - статия във вестник "Монитор" Причината - предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. От Асоциацията на българските авиопревозвачи очакват 10-15 % ръст на пътуващите в чужбина през тази година. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.