• 08 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.8158
 •  GBP / BGN 2.2809
 •  CHF / BGN 2.0705
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 2°C

Югозападното държавно предприятие налива близо 13 млн. лв. в нови горски пътища

Югозападното държавно предприятие налива близо 13 млн. лв. в нови горски пътища

/КРОСС/ Югозападното държавно горско предприятие ще инвестира 12 823 000 лева в проектирането и изграждането на четири нови горски пътища през 2015 година. Други 145 130 лева са предвидени за транспортно-техническа инфраструктура. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при извършването на първа копка на нов стабилизиран горски път по трасето „Дуков паметник- Хамбарето" в землището на село Бождово в района на Държавно горско стопанство Сандански.
Горският път, по който започват строително-монтажни дейности от днес ще е с дължина 4 километра и за него са предвидени 1 126 560 лева от фонд „Инвестиции в горите". До дни стартира изграждането и на втория от четирите нови горски пътища на територията на ЮЗДП - автомобилен път „Гостунски чарк" на територията на „ДГС Места" с дължина 6,2 километра. Предстой да бъде построен горски автомобилен път в ДГС „Рилски манастир" с дължина е 5,4 километра и на територията на „ДГС Кресна" с дължина на трасето - 6,6 километра.
Държавните горски предприятия извършват отчисления в специален фонд „Инвестиции в горите", чиято цел е да спомага за поддържането на пътно-транспортната горска инфраструктура и изграждане на технико-укрепителни съоръжения, посочи заместник-министър Костов. Той подчерта, че инвестициите в нови пътища и доброто поддържане на съществуващите, дава възможност за равномерно използване на горския ресурс и създава по-добри възможности за екологичен горски и планински туризъм.
Това е една от най-отговорните дейности, които държавните предприятия изпълняват. Горската инфраструктура е от полза и за местното население и общините, посочи Костов.
Заместник-министър Костов заяви още, че Югозападното горско предприятие има през миналата 2014 г. е изразходило над 9 170 000 лева за проектиране и строителство на 45,5 км нови пътища и над 45 000 лева за основен ремонт на 17 км стари пътища.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.