• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Посолство на САЩ финансира изграждането на триетажно разширение към детска градина "Детелина“ в гр. Поморие

Посолство на САЩ финансира изграждането на триетажно разширение към детска градина "Детелина“ в гр. Поморие

/КРОСС/ "Децата са сърцето и душата на една общност. В тази детска градина - изпълнена със смях, любов и живот – щe бъдат отглеждани децата, които носят факела на бъдещето на България и ще донесат светлината на надеждата и благоденствието на утрешния ден на страната. Нашата искрена надежда е, че тази детска градина ще има положително влияние върху жителите на целия ви град за идните години. "- заместник посланик Джъстин Фридман.

Правителството на САЩ финансира строежа на триетажно разширение на детска градина „Детелина“ в град Поморие. Новата част ще осигури дневна грижа в модерна и безопасна учебна среда за 80 деца. Освен това на разположение на всички деца и 21 служители на детската градина ще бъде и просторна многофункционална зала. Проектът е на стойност 440 000 долара. Община Поморие допринася към проекта чрез изграждането на топла връзка между двете сгради.

Новото крило на детската градина в Поморие е най- големият индивидуален проект, изпълняван по Програмата за хуманитарна помощ в България досега.  От 2010 г. до момента правителството на САЩ инвестира около пет милиона долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в страната. Програмата обединява американски и български военни, които работят заедно за нейното изпълнение. Също така в рамките на тази програма американското правителство си партнира и с неправителствени организации, и местни компании за реализиране на проектите, съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България.

В понеделник, 17 септември, г-н Джъстин Фридман, заместник-посланик в Посолството на САЩ и кметът на Община Поморие г-н Иван Алексиев откриха новопостроеното разширение на специална церемония.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.