• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лятото се завръща с температури до 30 градуса

 Лятото се завръща с температури до 30 градуса

/КРОСС/ За последните 48 часа по преминаването на студения фронт над Балканите са регистрирани 137 хиляди мълнии. По-голямата част от тях - в западната половина на полуострова - Албания, Македония, Сърбия и Гърция. В България гръмотевичната активност беше предимно в западните и южните райони.

В петък от запад на изток започва разкъсване на облачността - през деня тя ще е по-значителна в Източна България. Валежи с гръмотевици се очакват следобед в югоизточните райони и в Рило-Родопската област. По-осезаем северозападен вятър - в западната половина на страната със скорости до 30-40 километра в час. Температурите в най-топлите часове ще се колебаят между 25 и 30 градуса, а привечер и в събота сутринта ще е хладно - 15-20 градуса.

По Черноморието до обяд ще е облачно с вероятност за слаби превалявания, на места с гръмотевици. През деня ще се покаже слънцето, а температурите, както на въздуха, така и на морската вода ще гонят стойности между 25 и 28 градуса. Височината на вълните - до 1,25 метра с опасност от мъртви течения и дънни ями.

От запад на изток лятото се завръща в следващите 48 часа. В събота е възможно да превали отново на изток и в Родопите, но денят ще е слънчев в останалата част на страната. Вятърът постепенно ще утихне. Страната ни ще попадне в зона с високо атмосферно налягане, което ще даде началото на нова топла вълна. В началото на новата седмица температурите отново ще надминат 35 градуса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.