• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Времето остава по-топло от нормалното за декември

Времето остава по-топло от нормалното за декември

/КРОСС/ През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. През нощта и в сутрешните часове облачността над страната ще е значителна и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд.

В четвъртък, още преди обяд, от запад ще започне процес на бързо разкъсване и намаление на облачността и около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.
Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен, и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат, по-съществено в планините и планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15 градуса. През нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.