• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Инспектират границата ни край Елхово /обновена/

Инспектират границата ни край Елхово /обновена/

/КРОСС/ Близо 3,6 пъти се е увеличил миграционият натиск върху южната ни граница през тази година и непрекъснато нараства. От началото на 2014 г. над 10 800 души не са допуснати на територията на страната, а 2700 души са успели да пресекат границата, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който днес инспектира състоянието на граничния контрол в района на Елхово.
"Всички прогнози на наши и партньорски специални служби сочат, че имиграционните потоци в региона ще се увеличават. Ако се намали ефективността при опазването на границата, ще започне безконтролно движение на хора, което ще доведе до остро противопоставяне и сблъсъци в страната", посочи Лазаров.
Според него изграденото досега преградно съоръжение трябва да бъде продължено по цялата ни сухоземна граница с Турция. Това хем щяло да намали полицейските сили, които са ангажирани със защита на границата, хем щяло да спести средства на държавата за тяхната издръжка.
Пребиваването на граничари и полицаи на българо-турската граница струва на бюджета над 2 млн. лева месечно
Смятам, че не сме толкова богата държава да си позволим от една страна българските граждани да плащат толкова пари за командироване на полицаи, а от друга страна да ги лишаваме от сигурност, да ги лишаваме от борба с контрабандата, да ги лишаваме от катаджии, които са на улицата и да предотвратяват пътно-транспортни произшествия или битовата престъпност.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.