• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

МО на РФ: Американски миноносец се приближи опасно близо до руски боен кораб в Средиземно море

МО на РФ: Американски миноносец се приближи опасно близо до руски боен кораб в Средиземно море

/КРОСС/ Американският ескадрен миноносец “Грейвли” е приближил опасно руската фрегата “Ярослав Мъдри”, като е нарушил международни правила и двустранни споразумения, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

“На 17 юни в Източно Средиземно море американският ескадрен миноносец с управляеми ракети “Грейвли” е допуснал опасно приближаване до руски боен кораб на разстояние 60-70 метра по левия борд и е пресякъл курса на фрегатата “Ярослав Мъдри” на опасна дистанция от 180 метра. При това руският кораб е бил в международни води, следвал е постоянен курс, плавал е с постоянна скорост и не е предприемал никакви опасни маневри към американския кораб”, заяви руското министерство на отбраната.

Ведомството посочи, че командирът и екипажът на “Грейвли” са нарушили грубо международните правила за предотвратяване на сблъсквания по море.

Министерството смята също, че екипажът на плавателния съд е нарушил руско-американското споразумение от 1972 г. “За предотвратяване на инциденти в открито море и във въздушното пространство над него”.

“Следва да отбележим, че в последно време военното ведомство на САЩ със завидно постоянство обвиняваше руските летци и моряци в непрофесионализъм. Но този инцидент, свързан с опасното маневриране на “Грейвли”, показва, че американските матроси си позволяват да забравят основни принципи на безопасността на корабоплаването и съвсем не мислят за евентуалните последици от опасното маневриране в райони с интензивен морски трафик”, подчерта руското министерство на отбраната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.