• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Гришо триумфира у дома

Гришо триумфира у дома

/КРОСС/ Григор Димитров е шампион на Garantie Koza Sofia Open! В един перфектно изигран финал Григор победи Давид Гофен с 7:5, 6:4 и след час и 39 минути победоносно вдигна ръце и целуна корта в домашния си турнир за кеф на 12 хиляди зрители, изпълнили до краен предел „Арена Армеец".

За българския тенис герой това е общо шеста титла от АТП турнир, а с нея той се превърна в първия с два трофея през 2017. Така Григор продължава феноменалната си серия от началото на годината - 14 победи от 15 мача.

Във финалния сблъсък Димитров просто нямаше никакво намерение да напуска корта без трофея и го показа от самото начало, пише Гонг. Двубоят бе истинско надиграване от дъното на корта, в което обаче българинът бе този, който знаеше как да доминира и как да променя ритъма, за да стига до успеха в разиграванията. Публиката също помогна, за да се стигне до мечтания от всички фенове на Григор край на турнира в София.

За Гофен това бе пети загубен АТП финал от общо седем изиграни, както и шеста загуба от шест мача срещу Гришо, който определено се превръща в кошмарен съперник за него.

Мачът започна отлично с ранен пробив на Димитров и аванс от 3:0. Гофен обаче показа, че е готов за битка и с три гейма на своята сметка набързо изравни.

В 9-ия гейм Григор трябваше да спасява цели три точки за пробив, но все пак се справи с критичната ситуация, а след това постигна пробив в последния възможен момент за 7:5.

Втората част започна великолепно за Димитров, който постигна два пробива и поведе с 5:0. При 5:1 и 40;0 изглеждаше, че всичко в мача е свършило. Гофен обаче не мислеше така, спаси и трите мачбола на съперника и върна единия от двата пробива. Белгиецът продължи да се възползва от нервността на българина и пред смълчаните зрители в „Арена Армеец" успя да върне и втория пробив. При 5:4 той сервираше за изравняване на резултата, но точно в този момент Григор взе своето, осигури си нови три мачбола при 0:40 и реализира втория от тях, за да стана шампион в домашния си турнир!

Със спечелените точки от успеха българинът ще се изкачи до №12 в света, задминавайки Томаш Бердих. Именно Гофен пък е 11-и на съвсем малко пред родната гордост. И за двамата през следващата седмица предстои участие на турнира от сериите АТП 500 в Ротердам.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.