• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Спортни таланти на "Еврофутбол" със сребро и бронз от Балканиада по плуване

Спортни таланти на "Еврофутбол" със сребро и бронз от Балканиада по плуване

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" - Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Рангел Кацарски завоюваха второ място във финал „Б" на завършилата през уикенда в Пловдив Световна купа по гребане за мъже и жени. Това отреди на талантливите ни състезатели 8-о място в крайното класиране. Халаджов и Кацаров продължават с подготовката си за Европейското първенство за мъже, което е от 31.05. до 02.06.2019 г. в Люцерн, Швейцария.

Родните ни плувци имаха няколко състезания, където представиха повече от отлично България. Георги Цурев спечели сребърен медал на 4 х 200 м свободен стил и бронзов медал на 4 х 100 м съчетано плуване на провелите се Балкански игри на 11-12 май в Кавала, Гърция.

На международния турнир Сандански, също през уикенда, Светлозар Николов завоюва един златен - на 50 м гръб с 29.4 сек, два сребърни - на 50 м бруст - 31.2 сек и на 50 м свободен стил с 25.4 и едно бронзово отличие на 50 м бътерфлай с 27.1 сек. На същото състезание Тиана Темелкова грабна две сребра - на 50 и на 100 м гръб в групата на 13-14-годишните. На международния турнир „Младост", който се проведе на 4-ти и 5-ти май в Пловдив, Тиана взе златните медали на 50 м и 100 м гръб и сребро на 200 м гръб отново в нейната възраст.

Две от таекуондистките ни Румина Кирчева и Радина Борисова участваха на международния турнир „Астерикс" в Ниш, Сърбия. Там Румина взе сребро след две победи и загуба на финала, а Радина победи в две срещи срещу местни състезателки.

От 13.05. Гергана Топалова вече е 521-ва в световната ранглиста по тенис за жени, след като в два поредни турнира се представи отлично. В Андижан тя премина квалификациите и достигна до осминафинал. А, в надпреварата в Наманган се класира за ¼-финалите, след като отново преодоля пресявките. На Гери й предстои завършване на учебната година и матури, след което е планирала три турнира в САЩ през юни.

Една от най-големите ни надежди в родната стрелба с лък - Иван Банчев все още среща трудности с новата екипировка, но успя да се представи достойно на турнира „Дунавски стрели" за мъже, жени, младежи и девойки, който се проведе в Русе от 3-5 май. 17-годишният ни състезател достигна до четвъртфиналите, където загуби с 4:6 от Аспарух Латев от „Център" - София. В крайното индивидуално класиране Иван е 6-ти, а в отборната битка мъжкият отбор спечелиха златната купа.

На международния турнир по бадминтон за юноши и девойки под 17 г. „HEBAR OPEN", който се състоя от 2-ри до 5-ти май в Пазарджик и е кръг от европейската верига, Михаела Чепишева спечели бронзов медал на двойки девойки с партньорка Гергана Павлова. На единично и смесени двойки Михаела отпадна на четвъртфиналите и остана на 5-8 място. Следващите й турнири са в Хърватия (16-18.05.) и в Полша (24-26.05).

Медийни партньори на програма „Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд" и „Еврофутбол"; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.