• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

София е домакин на форум на МВФ и Световната банка

София е домакин на форум на МВФ и Световната банка

София /КРОСС/ България е домакин на редовните срещи на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и в организациите от групата на Световната банка, в която страната е включена. Форумът ще се състои днес в зала "Средец" на "София Хотел Балкан".
Oткриването на срещата e предвидено за 09:30 часа, като се очаква да продължи до 10:10 часа, когато са и официалните приветствени слова. След това програмата на събитието ще продължи в работен, затворен за медиите, формат.
Управител за България в организациите от групата на Световната банка, в които страната членува, е министърът на финансите Владислав Горанов, а в МВФ е управителят на Българската народна банка Иван Искров.
Интересите на групата от страни в рамките на бордовете на изпълнителните директори на МВФ и организациите от групата на Световната банка в момента се представляват от изпълнителните директори Мено Снел (МВФ) и Франк Хеемскерк (Световна банка).
Последното домакинство на България на подобни срещи е през 1999 година, като домакинството през тази година е при спазването на принципа на ротация.
В рамките на членството си в МВР и в организациите от групата на Световната банка страната ни принадлежи към държавите, интересите на които се представляват от общ изпълнителен директор. Групата включва Армения, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Грузия, Израел, Македония, Молдова, Черна гора, Нидерландия, Румъния, Украйна, Белгия и Люксембург.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.