• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Грузия у нас

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Грузия у нас

/КРОСС/ В Синодалната палата се състоя среща между патриарх Неофит и Тамара Лилуашвили - посланик на Грузия у нас, съобщиха от Българската патриаршия.

В срещата участваха също Ловчанският митрополит Гавриил, Русенският митрополит Наум и Видинският митрополит Даниил, както и Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод.Посланик Лилуашвили благодари на Българската православна църква за традиционно добрите взаимоотношения с посолството на Грузия, както и за подкрепата в работата на посолството.

Повдигнат бе и въпросът за общата история на Бачковския манастир, построен от двама братя грузинци. "За нас Бачковският манастир не е свързан само с българското православие, но и с Грузинската църква", каза митрополит Наум, като допълни, че когато епископи и митрополити на Грузинската православна църква посещават България, винаги посещават и Светата обител, за да се поклонят на чудотворната икона на Майката Божия. "Стараем се да бъдем много активни по отношение на увеличаването на религиозния туризъм, който е особено интересен за грузинските граждани, както и да увеличим туризма на българи в Грузия, които могат да се поклонят на светините в страната", заяви посланик Тамуна Лилуашвили.

Ловчанският митрополит Гавриил сподели за свое посещение в Грузия, като отбеляза, че впечатление правят многото светини, притежавани от Грузинската православна църква, които са и утеха за православните християни не само в страната, но и в останалите Поместни църкви. Посланик Лилуашвили сподели на патриарх Неофит и за инициатива на посолството на Грузия у нас, която е за популяризиране на нейната страна. Като последната инициатива е покана на журналисти от българските медии да посетят страната и да споделят свои впечатления в материали и публикации.

Срещата е завършила с благопожелания за бъдещи успехи, дръзновение в работата и за надежди за реализирането на съвместни дейности и проекти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.