• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

САЩ няма да признаят договора между Русия и Абхазия

САЩ няма да признаят договора между Русия и Абхазия

/КРОСС/ Посланикът на САЩ в Грузия Ричард Норлънд заяви, че Съединените щати няма да признаят договора за съюзничество между Русия и Абхазия, предаде «Грузия-online».

Това Норланд съобщи на срещата с министъра на външните работи на Грузия Тамара Беручашвили. По думите на американския посланик, по време на срещата Беручашвили представила «изчерпателна информация» за споразумението, която той по-късно ще предаде на централното ръководство на САЩ. «Но преди това ще кажа, че САЩ няма да признаят нито един от договорите, подписани с Абхазия», поясни американският дипломат.

Напомняме, че по-рано срещу руско-абхазкото споразумение се изказа генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, главата на дипломацията на ЕС Федерика Могерини и президентът на Грузия Георгий Маргвелашвили. Последният заяви, че този договор «създава заплаха за стабилността на Южния Кавказ», а също «води до задънена улица онези преговори, които се водеха между Русия и Грузия по въпросите за нормализирането на отношенията», съобщи «Интерфакс».

На 24 ноември Русия и Абхазия подписаха договор за съюзничество и стратегическо партньорство.

През 2008 година дипломатическите отношения между Русия и Грузия бяха прекратени след въоръжения конфликт между Грузия и Южна Осетия. Също така, Грузия не одобри признаването на независимостта на Южна Осдетия и Абхазия от страна на Русия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дреме му на Путин за мнението на американците.Америка е една терористична държава и винаги е била такава.Винаги се водят от техните си интереси но този път Путин застана на пътя им.Рано или късно справедливостта ще възтържествува. Да е жив и здрав Путин.Докато я има Русия светът ще бъде по добро място за живеене.

26.11.2014 08:01:30

Анонимен

По-добре САЩ да гледа какво става във Фъргюсън, че то малкото камъче преобръща колата...Може да се окаже права нашата ясновидка Ванга, че Обамата ще е последния президент на САЩ.

25.11.2014 20:39:30

Анонимен

Що за нелепост?Договора не е с Фащ

25.11.2014 20:17:20

Анонимен

Ауууууу те пък Русия и Абхазия си го преместиха от левия в десния голям вой.

25.11.2014 19:30:07

Анонимен

Янките пак се изживяват като върховен съдник... ама нещо не ги ебават напоследък :)

25.11.2014 17:53:29

Анонимен

някой ще ги пита

25.11.2014 16:16:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.