• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

БСП обвинява ГЕРБ за бедността в страната

БСП обвинява ГЕРБ за бедността в страната

/КРОСС/ Осем години управление на ГЕРБ сме най-бедни в ЕС. С тази критика депутатът от БСП Георги Гьоков атакува управляващите, "хвърляйки им в лицето" цифри за бедността от националната статистика, предава news.bg.

1 639 000 са бедните у нас или 23% от населението. 40% деца са в риск от бедност, а бедните деца са 32%. 27% от децата не могат да си позволят плод или зеленчук през деня. 56% от домакинствата не могат да си помислят за едноседмична почивка, по думите му. Делът на работещите бедни е 11,6%, продължи със статистиката червеният депутат.

Спасението на давещите се е проблем на самите давещи се, смятат червените за стратегията на управляващите за бедните. Около 3500-3600 лева скача заплатата за съветниците на Бойко Борисов, припомни Гьоков, като поясни, че премиерът увеличи доходите на съветниците си и началниците на кабинети.

Пари раздавате с лека ръка, защото не ги давате от джоба си, критикува още Георги Гьоков. Според него, високите позиции са им дадени не по заслуги, а защото са целували ръка. Да не би суджукът да не стига за всички, пита Гьоков и предположи, че премиерът е повишил заплатите на доверените си за потушаване на евентуален бунт.

Справедливостта по Борисовски, по думите на Гьоков, е увеличение за едни с 2000 лева, а за пенсионерите - с 3 лева. Социалистът настоя за справедливост за всички, а не по гербаджийски.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гьоков атакува управляващите, "хвърляйки им в лицето" цифри за бедността от националната статистика, предава news.bg. Баба Зина пита преди Борисов как е било!?

21.10.2017 04:09:49

Анонимен

То са вижда кои са маскарите. Хайде да не размиваме отговорността на 8 години управляващите.

20.10.2017 17:38:35

Анонимен

wsi4ki sa maskari

20.10.2017 17:17:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.