• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Русия показа радар, изглеждащ като HAARP

Русия показа радар, изглеждащ като HAARP

/КРОСС/ Русия показа радар, наречен "Подсолнух", който ще може да "вижда" отвъд хоризонта, а в мрежата веднага се появиха спекулации,съобщава Лента.

"Подсолнух" има за цел да открива нисколетящи или плаващи обекти в радиус от 400 километра.

Русия обаче е обновила радарът, като го е направила автоматизиран и готов за суровите условия в далечния север.

След като видяха снимките на съоръжението, много онлайн конспиратори побързаха да коментират, че това е аналог на американския HAARP, отбелязвайки, че и този проект е създаден с намесата на военните и се намира на север - в Аляска.

Истината обаче е, че целта на HAARP е съвсем различна от тази, обявена от конспираторите, а намесата на военните е лесно обяснима.

Всяка изстреляна ракета, създава дупка в йоносферата. Тази дупка може да бъде засечена от "виждащ" от въд хоризонта радар, какъвто е и "Подсолнух".

Както знаем HAARP е именно проект насочен към изучаването на йоносферата, а за разположението му на север си има причина - най-краткият маршрут за ракетите на СССР/Русия към САЩ минава именно над Северния полюс.

И за САЩ и за Русия е важно да знаят, че противниковата страна е направила изстрелвания на множество ракети, за да могат да отговорят преди те да са достигнали целта си. А това познание се добива именно с изследване на йоносферата.

Но HAARP може и друго - той може временно да намагнетизира ограничена част от йоносферата. Това повишава способностите на радарите, наблюдаващи за противникови ракети.

По-доброто изучаване на йоносферата е свързано и с подобряването на комуникациите и GPS-координацията на подводници и подземни съоръжения - нещо имащо предимно военни цели, но можещо да се използва и за по точното намиране на подземни богатства.

Съществува и предположението, че намагнетизирана част от йоносферата може да разстрои датчиците на ракетите и да ги обърка, служейки като своеобразно ПРО. Тази хипотеза обаче изглежда опровергана - нито Русия, нито САЩ са разположили масово подобни съоръжения за защита от ракети, а Америка инвестира милиарди в създаването на много по-скъпи ПРО системи.

Това, което е повече от сигурно е, че HAARP не може да контролира времето, да причинява земетресения и т.н. - още повече по цялото земно кълбо.

                     

И макар "Подсолнух" да изглежда като HAARP, той не е еквивалент на съоръжението. Такива обаче съществуват - Русия има подобна инсталация на име Сура, намираща се до Нижни Новгород, която дори функционира 10 години преди HAARP.

Европа пък разполага с EISCAT, разположен край Тромсьо, Норвегия. В този проект дори участват Русия и Южна Корея, а Китай и Япония имат постоянен научен персонал, изучаващ магнитното поле, йоносферата и взаимодействията между Слънцето и Земята.

Истината е, че когато човек се запознае с истината, конспирациите започват да звучат налудничаво - така например следите на самолетите не са химикали, с които пръскат населението, а просто конденз, чието задържане, зависи от атмосферните условия.

HAARP и еквивалентите му не могат да причиняват урагани, земетресения и всякакви други катаклизми, нямащи нищо общо помежду си.

Вместо това радарите от този вид ни помагат да изучим по-добре нашата планета, а военната им употреба може да бъде единствено с разузнавателна и комуникационна цел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Йжлттфнко

Просто поредната лъжа хората не са по прости от вас които лъжите за това покайте се защото наближи Божието царство Исус Христос идва пригответе се

28.05.2023 12:01:24

Анонимен

Абе - конденз, конденз, ама съм виждал такъв "конденз", дето го довяха въздушните течения а после се разстла като пелена и небето "посивя"! От ясно, слънчево време за има-няма час времето се промени. Слънцето прозиркаше през пелената, но това не бяха облаци! Така че, от конденз до конденз разлика има!

31.03.2018 22:41:57

Анонимен

Изглежда като HAARP, ЗАЩОТО И НЕГО СА ГО ОТКРАДНАЛИ, но подробностите им липсват...!

31.03.2018 12:23:18

Анонимен

да си начукаш конденза отзад. Кой конденз се задържа половин ден, бе малоумник?

30.03.2018 16:30:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.