• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

За най-младия народен представител Теодора Халачева политическият сезон беше динамичен и активен

За най-младия народен представител Теодора Халачева политическият сезон беше динамичен и активен

/КРОСС/ Най-младият народен представител Теодора Халачева завършва първата сесия на 44-тото Народно събрание с 11 актуални въпроси, 5 законопроекти и едно, все още неотговорено питане за демографската криза, съобщават от пресцентъра на БСП - Пловдив.

Като динамичен и активен определя парламентарния сезон за себе си 25-годишната политоложка. Нейният основен приоритет - проблемите на младите българи, беше във фокуса на депутатската ѝ работа, както обеща и в предизборната кампания. Две трети от въпросите й към ресорните министри бяха посветени на темите, свързани с подрастващите. Още с първия си въпрос Халачева принуди вицепремиера Симеонов да се ангажира с подписването на споразумение, което да защити правата на децата в медиите. Такова няма от 2013 г. и с аргументираната си позиция младата парламентаристка регистрира първия си успех. В отговор на неин въпрос социалният министър призна за нормативни пропуски, които допускат неквалифициран персонал в центровете за настаняване от семеен тип.

„Деинституционализацията на домовете се превърна в бизнес", коментира тогава Теодора Халачева и заяви, че ще настоява за промени, които да гарантират компетентна и адекватна грижа за децата там.

По нейно предложение работата на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в която работи, ще започне с изслушване на министър Цачева по темата за детското и младежко правосъдие. Тя беше единственият депутат, който се включи в Националната конференция за превенция на детската агресия и се ангажира с конкретни действия.

В резултат на нейно питане се разбра, че тел. 112 е недофинансиран в последните няколко години, за да се стигне до критичното състояние на системата, по признание на самия министър Радев.

Тя има писмени въпроси към министър Кралев за финансирането на талантливи спортисти и критериите за подпомагане на олимпийски спортове. За проблеми в съответната наредба народният представител беше информирана в редовната си приемна, която провеждаше всеки понеделник в Пловдив.

Халачева организира и изнесени приемни дни в два от пловдивските райони, а такива ще има и през новата парламентарна сесия.

„Пловдивчани поставят както лични въпроси, така и обществено значими проблеми, свързани с доходите, със социални услуги и законодателни инициативи", отчете тя, подчертавайки, че не оставя нито един граждански въпрос без съответните мерки.

Теодора Халачева продължава да бъде начело на Младежкото обединение в БСП - Пловдив. Младите пловдивски социалисти реализираха редица проекти с благотворителна цел, работят по инициативи, свързани с образованието и спорта. С поредица от мероприятие те се включат в програмата за честванията на 125 години Пловдивска партийна организация.


„След Националния събор на левицата „Бузлуджа 2017" проведоха дискусионна вечер с участието на председателя на ГС на БСП - Пловдив Красимир Трифонов. Анализирахме както ситуацията в страната, така и вътрешнопартийни въпроси. Имаме подкрепата на пловдивското ръководство и гласът ни се чува", сподели Теодора Халачева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.