• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Хампарцумян: Вината за кризата в КТБ е на Цветан Василев

Хампарцумян: Вината за кризата в КТБ е на Цветан Василев

/КРОСС/ Най-виновни за кризата в КТБ и схемата, която се разигра, са Цветан Василев и директорите му, заяви банкерът Левон Хампарцумян в интервю за ВTV.

Най-важният въпрос е да разберем какво е станало с КТБ и какво ще направим оттук-нататък, за да не се получи подобна конфигурация с политици, банка и корумпирани хора, допълни той.

По това къде ще отидат активите на тази банка - дали ще се върнат във фонда за застраховка на финансите, може да съдим за причината за фалита на КТБ, посочи Хампарцумян.

„Не съм наясно с всички причинно-следствени връзки в КТБ. Подозираме някои неща, но доказателствата трябва да бъдат дадени от БНБ, КФН и т.н. Искров може да е подозирал някои работи, но се е изумил от мащаба на това, което се случва", допълни той.

Оставката на Иван Искров е въпрос на лична съвест и разбиране за нещата. Независимостта на Централната банка е на по-високо ниво от личните съображения. Ако политиците го натиснат да подава оставка, той ще получи защита от ЕЦБ, отбеляза банкерът.

Гръцките банки в България са стабилни. Дали Гърция бърка, трябва да питате тях, но след шест месеца, след година. Нека да разделим популистките политически обещания и действителността, посочи Хампарцумян.

„Бих препоръчал на хора, които имат нормални спестявания, да не правят валутни спекулации. Няма никаква опасност за валутния борд. Аз съм за лева", каза той.

„Бойко Борисов 2 е относително младо правителство, опипва възможностите, надявам се, че ако има достатъчно публичен натиск, реформите ще бъдат направени. Ако обществото, в това число медии и всички които скачат срещу всеки опит за промяна, продължават по този начин, реформа няма да има. Това шарено правителство относително по-трудно ще взема тези решения, посочи Хампарцумян.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тя

"По това къде ще отидат активите на тази банка - дали ще се върнат във фонда за застраховка на финансите, може да съдим за причината за фалита на КТБ, посочи Хампарцумян." С това си изказване той на практика отрича предишното от първия абзац и потвърждава тезата за изкуственото фалиране на КТБ. Гръцките банки са доста зле и това за пореден път го видях вчера, когато влязох в кварталния клон на Пиреос и установих, че него вече всъщност го няма - закрива се. Всеки, който чете дори малко финансови новини (и гледа отчетите към БНБ) знае, че представяната като най-стабилна в България банка Уникредит централно има проблеми, подобни на тези на гръцките банки. Те от своя страна са още по-зле, защото имат проблеми както в българските си дружества, така и отделно в майките си в Гърция.

30.01.2015 14:47:13

ани георгиева

В качеството на лидер на обществено мнение ли този ниско интелигентен инженер- металург обикаля телевизиите? Защо пропуска факта, че Уникредит има оперира с парите на Кадафи и че в глобален план е една от банките в най-критично състояние?Защо подценява аудиторията? Или прави опит да изчезне от банката като влезе в политиката?

30.01.2015 12:27:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.