• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Турчинов обяви начало на АТО в Харков

Турчинов обяви начало на АТО в Харков

/КРОСС/ Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов обяви за началото на Антитерористична операция в град Харков, който е под контрол на Киев и се намира на 200 км от зоната на бойните действия, съобщава РИА Новости.

„Във връзка с терористичния акт на 22 февруари, в резултат на който загинаха хора, в града е регистрирано най-високо ниво на терористична заплаха, поради което е въведено начало на Антитерористична операция (АТО)", заяви Турчинов минути след мощния взрив в Харков вчера. Той съобщи, че са задържани четирима заподозрени.

Припомняме, че мощен взрив окървави патриотично шествие в източния украински град Харков. Трима души, сред които един полицай, загинаха при експлозията. Най-малко 15 души бяха ранени. Инцидентът стана в началото на Марша на солидарността, посветен на първата годишнина от кървавите събития на Майдана в Киев. По време на взрива в района е имало 500 участници.

По всичко личи, че на Киев войната в Източна Украйна не му стига, следователно се организира поредната провокация с цел да се намери повод за разпалване на нови военни действия.

Странно е, че по време на шествието е имало кой да заснеме взрива, зад кадъра се чува равномерен тон, човекът говори спокойно и най-интересното - продължава да снима. Странно е, че СБУ веднага задържа четирима заподозрени, веднага обяви виновниците - проруските активисти и харковските партизани. Странно е, че веднага след трагедията излезе Турчинов и обяви началото на Антитерористичната операция в Харков. Същата онази АТО, която отне над 50 000 животи по данни на ДНР. ВИДЕО

Същевременно, по време на шествието с европейските лидери на Площада на независимостта в Киев, по време на заупокойна молитва в памет на загиналите на Майдана миналия февруари, украинският президент забавлява европейските си гости. По всичко личи, че е в прекрасно, дори весело настроение.
Порошенко се забавлява

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По плоско нещо от този "терористичен акт" на дали ще се види някъде другаде,

23.02.2015 15:09:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.