• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма HDR10+

Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма HDR10+

/КРОСС/ Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма с предоставяне на сертификат и лого за технологията HDR10+. HDR10+ е отворена, безвъзмездна платформа с динамични метаданни за HDR (High Dynamic Range), която оптимизира качеството на картината при 4K Ultra HD дисплеите и подобрява зрителното преживяване на потребителите.

Новата технология HDR10+ оптимизира качеството на картината при 4K Ultra HD дисплеите чрез използването на динамично тонално разпределение, което отразява вариациите в яркостта, наситеността на цветовете и контраста за всеки отделен кадър или сцена. Резултатът е подобрено зрително преживяване, което сега може лесно да бъде осигурено от по-широка гама дисплеи, пресъздаващи много по-точно творческите намерения на създателите на съдържанието.

Лицензирането за HDR10+ сертификат и лого е на разположение на заинтересованите компании, които отговарят на техническите и тестови спецификации на HDR10+. Сертификационната програма за HDR10+ определя изискванията за съответствие на базата на различни категории устройства и техническите им характеристики, за да се гарантира, че продуктите, съвместими с HDR10+, отговарят на най-високите стандарти за качество на картината.

Потребителите ще могат да търсят логото на HDR10+, което е свидетелство за сертифицирането на продукта. Безвъзмездното предоставяне на HDR10+ за създаване, разпространение и потребление на съдържание вече набра скорост с над 40 поддържащи компании.

“Новата програма за HDR10+ лицензиране и сертифициране представлява технологична стъпка напред при дисплеите от следващо поколение” каза Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и управляващ директор на Fox Innovation Lab. “HDR10+ подобрява зрителните преживявания на потребителите, като предоставя по-високо качество на картината при по-широка гама от достъпни телевизори и устройства.”

“Вярваме, че тази програма за лицензиране и сертифициране ще предостави увереност на потребителите, които искат да са сигурни, че виждат най-точното пресъздаване на HDR визията на режисьора”, каза Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), директор на бизнес отдел “Телевизори” в Panasonic.

“Във време на увеличено търсене на по-големи дисплеи и по-високо качество на картината, ние сме развълнувани да обявим новата програма за лицензиране и сертифициране на HDR10+”, каза Бил Мандъл (Bill Mandel), вицепрезидент “Връзки с индустрията” в Samsung Research, Америка. “Тази програма е разработена с мисъл за потребителите и подчертава нашия ангажимент за подобряване на цялостното HDR изживяване и едновременно с това разширяване на HDR10+ екосистемата в световен мащаб.”

Платформата HDR10+ също така е предназначена да позволи бъдещи разработки и иновации, за създаване на още по-мощни технологии в бъдеще.

Компаниите могат да научат повече за лицензионната програма HDR10+, като се регистрират на http://www.hdr10plus.org.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.