• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

20th Century Fox, Panasonic и Samsung набират скорост към възможно най-доброто зрително изживяване с технологията HDR10+

20th Century Fox, Panasonic и Samsung набират скорост към възможно най-доброто зрително изживяване с технологията HDR10+

/КРОСС/ Днес 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics обявиха актуална информация за съвместната си лицензираща програма за отворената, безвъзмездна платформа с динамични метаданни за HDR (High Dynamic Range). Платформата, наречена HDR10+, беше представена за първи път миналата година на изложението IFA.

Платформата HDR10+ скоро ще бъде на разположение на компаниите, създаващи или разпространяващи съдържание, и на производителите на Ultra-High Definition телевизори, Blu-ray дискови плейъри/рекордери, цифрови приемници и системни чипове. Предлагането й ще бъде безвъзмездно, само срещу номиналната административна такса. Компаниите могат да видят новото лого, да научат повече за лицензионната програма, включително за окончателните спецификации и споразуменията за сертифициране, както и да се регистрират да получат известие, когато техническите спецификации за HDR10+ бъдат налични, на http://www.hdr10plus.org. С помощта на трети страни вече са разработени инструменти за генериране на Ultra HD Blu-ray метаданни и скоро те ще бъдат достъпни за създателите на съдържание, позволявайки на Ultra HD Blu-ray плейърите да навлязат на пазара. Скоро ще бъдат публикувани и подробности относно форматите за прехвърляне на съдържание и интерфейсите за създаване на съдържание.

HDR10+ ще предложи на зрителите превъзходно HDR изживяване чрез програма за сертифициране на устройства, която гарантира точно пресъздаване на творческите намерения на създателите на съдържание. Подобренията в работния процес ще насърчат производството на висококачествено HDR съдържание.

Лицензионната програма HDR10+ ще предостави на заинтересованите компании необходимите технически и тестови спецификации за внедряване на технологията HDR10+ по начин, който осигурява високо качество на картината и същевременно дава възможност на всеки производител иновативно да използва динамичното тонално разпределение. Придружаващата програма за сертифициране ще гарантира, че продуктите, съвместими с HDR10+, отговарят на изискванията за високо качество на картината и са способни точно да пресъздават творческите намерения на режисьорите и кинематографистите. Сертифицираните продукти ще носят логото на HDR10+, което ще свидетелства за отличното качество на образа, предлагано от тях.

Основни аспекти в лицензионната програма са:

  • Предимства за производителите на устройства (например телевизори, Ultra HD Blu-ray устройства, цифрови приемници за OTT услуги и др.), разпространителите и доставчиците на услуги и съдържание, производителите на системни чипове и доставчиците на инструменти за създаване на съдържание;
  • Не се изисква такса за всяко устройство;
  • Номинална годишна административна такса за производителите на устройства, производителите на системни чипове и доставчиците на услуги за разпространение на съдържание;
  • Технически и тестови спецификации, лого на HDR10+ / ръководство за използване на логото, патенти от трите компании, пряко свързани с техническите и тестови спецификации;
  • Сертифицирането на устройствата ще се извършва от трета страна, в оторизиран тестови център.

След като лицензионната програма за HDR10+ бъде открита, трите компании-учредители ще внедрят HDR10+ технологията във всички бъдещи Ultra HD филми, в избрани модели телевизори иUltra HD Blu-ray плейъри/рекордери, както и в други продукти.

„За нас беше важно да създадем отворена система, която да е гъвкава и да предлага зрителноизживяване, много по-близко до творческото намерение на създателите на филма", заяви Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и управляващ директор на Fox Innovation Lab. "Заедно със Samsung и Panasonic целим да стандартизираме процеса на лицензиране и да улесним партньорите, включително създателите на съдържание и производителите на телевизори и устройства, да внедрят тази технология и да подобрят зрителните изживявания за всички аудитории."

Подкрепата за HDR10+ продължава да расте, а компаниите вече очакват прилагането на 3C спецификациите и сертификационната програма. Над 25 компании от различни сфери на дейност изразиха силен интерес към платформата HDR10+, като по този начин я подпомогнаха по пътя към успеха.

Amazon Prime Video, който е първият доставчик на услуги за поточно предаване, предлагащ поддръжка на HDR10+, преработи в HDR10+ формат цялата си библиотека Prime Video HDR. Каталогът Prime Video HDR10+ включва стотици часове съдържание, сред които Великата обиколка (The Grand Tour), номинирания за Златен глобус сериал Удивителната мисис Мейзъл (The Marvelous Mrs. Maisel), Жан-Клод Ван Джонсън (Jean-Claude Van Johnson), Кърлежът (The Tick), Човекът във високия замък (The Man in the High Castle) и др., както и стотици лицензирани заглавия.

Warner Bros. Home Entertainment ще поддържа HDR10+, за да доставя съдържание с HDR10+   динамични метаданни от Warner Bros за 4K HDR телевизорите на Samsung, Panasonic и други

производители, поддържащи HDR10+. „Warner Bros.  винаги се стреми да предоставя на потребителите най-доброто от следващото поколение домашни развлечения", каза Джим Уотридж (Jim

Wuthrich), президент на Warner Bros. Home Entertainment, Americas and Global Strategy.

„Внедрявайки HDR10+ динамичните метаданни, Warner Bros. ще продължи да пренася най-точновизията на режисьорите от нашите издания през 2018 г. и нашия огромен каталог от над седемдесет и пет 4K HDR заглавия до домовете през широка гама HDR10+ телевизори."

Новата технология HDR10+ оптимизира качеството на картината при дисплеите от най-ново поколение чрез използването на динамично тонално разпределение, което отразява вариациите в яркостта, наситеността на цветовете и контраста за всеки отделен кадър или сцена. Това ще осигури на потребителите ново, по-добро визуално изживяване. Технологията HDR10+ оптимизира качеството и характеристиките на много 4K Ultra-High Definition телевизори от последно поколение,с което им позволява много по-пълно и точно да показват творческите намерения на създателите на холивудски филми.

„Чрез обединяване на ноу-хау и технологии от трите компании-учредители, HDR10+ има потенциала да осигури значителни предимства по отношение на качеството на картината, както за зрителите, така и за творците", каза Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), директор, Бизнес отдел "Телевизори" в Panasonic. „Panasonic очаква широка подкрепа за HDR10+."

„Samsung се ангажира с технологични нововъведения в своите телевизорите и HDR10+ представлява еволюция в качеството на дисплеите за възможно най-доброто зрително изживяване", каза Джонгсук Чу (Jongsuk Chu), старши вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „Също така ние разработихме платформата HDR10+, за да насърчим бъдещото развитие и разработването на усъвършенствани технологии през следващите години."

20th Century Fox, Panasonic и Samsung ще проведат демонстрации на технологията HDR10+ на изложението CES 2018. Акредитираните журналисти и заинтересованите от лицензионната програма могат да си насрочат среща за посещение на демонстрационния кът на 20th Century Fox чрез имейл на: chris.bess@fox.com. Акредитираните журналисти могат да присъстват на техническа демонстрация на HDR10+ от Panasonic в MGM Grand Conference Centre. Демонстрация на технологията HDR10+ ще се проведе и на събитие на Samsung в Enclave Las Vegas на 7 януари.

За да научите повече за HDR10+ лицензионната програма, изпратете своето запитване към административния офис за HDR10+ лицензиране на имейл: info@hdr10plus.org.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.